Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Milyen fajta ginseng van a Zen-szen készítményetekben? Létezik-e általában ellenjavallat, amikor nem szabad, vagy nem érdemes gingsenget enni, inni, használni? Az elképzelhető, hogy mindenkinél máshogyan hat? Azért kérdezem, mert két barátom is szed/iszik ginsenget, és mind a kettőnek más a tapasztalata. Az egyik teljesen elégedett és ajánlja, a másik meg azon kívül, hogy megtudna enni egy lovat, mert olyan éhes amióta szedi, semmi különöset nem érez. Ez miért van? Ha néha reggel kávét iszom és délben beveszek egy kapszulát az úgy rendben van? Azt olvastam a koffein és a ginseng nem jó kombó. Illetve megrendeltem tőletek a Guaranaxot is. Mivel mindkettő élénkítő, a kettő együtt nem árthat? Üdv: Zoli.

2015-12-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Zoli!
Igen, így rendben lesz a szedése – az a fontos, hogy nagy adag koffeinnel egyszerre sose vedd be a ginsenget. Ha megérkezik a Guaranax, igazából a kávéra már szükséged sem lesz. Pláne ha ott a ginseng is. Ezek ugyebár teljesen másképp hatnak, mint például a kávé-koffeinje - bővebben a koffeinekről és bio koffeinek hatásáról itt.

A legnagyobb különbség, hogy a ginseng kíméletesen, fokozatosan élénkít, nem olyan hirtelen erővel, mint a koffein. Nem lehet hozzászokni, ezért nyugodtan fogyasztható folyamatosan is. Sőt, nem csak lehet, de kell is kitartóan, folyamatosan szedni, kúraszerűen, három hónapig, hogy ne csak megérkeznek, de tartósak is legyenek az olyan hatások, mint: libidófokozás, anyagcsere rendeződés, frissesség, erősebb immunrendszer és szexuális teljesítmény. Elképzelhető, hogy az említett két barátod közül az egyik kevésbé volt kitartó? El tudom képzelni azt is, hogy más-más hatóanyag-tartalmú készítménnyel próbálkoztak – leggyakrabban ezen múlik a siker(telenség).

Nincs ellenjavallat a Guarana és a ginseng együttes szedésére (egyes komplex készítmények együtt is tartalmazzák a kettőt), de ez egyénfüggő lehet. Próbáld ki, és ha úgy érzed sok, vagy nem tudsz este elaludni miatta, ne használd együtt.

Ami a különbségeket illeti: többfajta ginseng létezik, mindegyiknek más a hatása, de alapvetően mindegyik „melegítő” tulajdonságú! Leginkább azoknál ajánlott, akik fáradtsággal, étvágytalansággal küzdenek, gyenge az immunrendszerük, koncentráló és emlékező képességük – tehát a keleti orvoslás tana szerint kevés a „hő” a szervezetükben.

Többféle ginseng készítmény kapható, aki biztosra akar menni, annak a Zen-sen® kapszulát ajánlom. Ez a készítmény kétféle (koreai és amerikai) gingseng gyökeret kombinál, 12 vitamin hozzáadásával, a hatásért felelős ginsenozidokból (a hatásért felelős ginsenggyökér fő hatóanyagai) pedig extra mennyiséget, 12%-ot tartalmaz minden egyes kapszula! A benne található Rb1 ginsenozidok megnyugtatják a szervezetet a stressz, erős indulatosság során. Az Rg1 ginsenozidjai viszont növelik a teljesítőképességet, szexuális vágyat, gyorsítják a reakciókat, egyensúlyba hoznak fizikai kimerültség, betegség esetén.

Ami nagyon fontos még: a Zen-sen® természetes összetevői kiválóan hasznosulnak a szervezetben, hiszen a biohasznosulásról Bioperine® szabadalom gondoskodik a termékben. Csak olyan ginseng készítményt válassz, ahol garantált a napi adagban a legalább 10% ginsenozidot tartalom! Üdvözlettel; Rudolf Rita