Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Menopausa-val kapcsolatban kereslek. Meg sem fordult a fejemben, hogy ez lehet a gond, és életkor szerint még korainak találom most is, de megnézette az orvos, és minden jel arra utal, hogy hormonálisan változó korba léptem jóval az ötödik X előtt. Szörnyű volt lelkileg megemésztenem, hogy nálam ilyen hamar elkezdődött az öregedés és a klimaxos tüneteket is nehezen viselem. Nekem a klimaxra való teák nem igazán segítenek, és az ízüket sem szeretem. Persze ettől függetlenül megittam és fogyasztottam volna tovább is, de mondom, semmi változás. Ha ismersz olyan gyógynövényt ami jó lehet rá, beszerzem a világ végéről is! Köszönöm, Angéla

2015-12-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Angéla!
Gyógynövény helyett ajánlok valami sokkal jobbat – és még csak világgá sem kell menni érte – hiszen ha kéred, házhoz visszük mi neked. Bármely életkorban is érintett ebben egy nő, változókorban mindenképp érdemes propoliszt bevenni akár önmagában, de még jobb méhpempővel együtt fogyasztva! A propoliszt a fertőtlenítő és erősítő hatása miatt, a méhpempőt pedig a csontritkulást megelőző hatása miatt, és azért, mert úgynevezett pro-hormonokat is tartalmaz. Ezen pro-hormonok segítségével a szervezet könnyen készít mindenféle hormont: ha kell, akkor ösztrogént, ha kell, akkor progeszteront, teszteoszteront, vagy akár inzulint.

Mire figyelj, ha méhészeti terméket választasz? A frissességre, a maximalizált, tiszta hatóanyag-tartalomra. Pontosan ezek miatt javaslom a szabadalommal védett, E.P.I.D.® jelzésű teljes értékű tiszta propolisz kivonatokat, amelyek közül alkoholmentes cseppeket, krémet, orrspray-t és tablettákat is találsz. Ez a technológia a lehető legtermészetesebb, szerves formában hagyta meg a közel 300-féle szinergikus összetevőt a propolisz végtermékekben.

Különösen a cseppekre hívom fel a figyelmed, hiszen ennél sűrűbb kivonattal még én magam sem találkoztam soha! Hatását tekintve olyan stabil, kolloidális méretű, sejtszinten felszívódó tulajdonsággal rendelkeznek, mintha csak a méhkaptárból frissen kiszedve nyújtotta volna át neked a méhész. Hasonló jókat mondhatok az ESI® Royal Jelly, azaz Méhpempő ivótasakokról is, amelyek egyenként 1000 mg friss méhpempőnek felelnek meg. Itt a technológia más, mint a propoliszok esetében, de a lényeg ugyanúgy a természetességen és az extra magas hatóanyagokon maradt. (Ráadásul kimondottan finom az íze!)

Valamint a Női Egyensúly komplexre is hangsúlyt fektetek, ugyanis a legtöbbet kutatott természetes és világszabadalommal védett összetevőket tartalmazza, a legjobb forrásból, a legjobban hasznosuló formában, a legideálisabb mennyiségben, egymással szinergista hatással a női hormonális egyensúlyért. Kifejezetten ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS, hormonális elhízás, PMS, alul vagy túlműködő pajzsmirigy panaszok és menopauza tünetek ellen, illetve a termékenység fokozásához, teljesen természetesen.

A menopauza tüneteitől szenvedők tapasztalata rendkívül jó e két termékkel kapcsolatban. A szakirodalom előtt sem ismeretlen jelenség, de személyesen is ismerek olyan hölgyet, aki 3-4 hónap után úgy szabadult meg minden kellemetlen tünettől, mint aki sosem lépte át a változókor küszöbét! Üdvözlettel; Rudolf Rita