Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Melyik kollagén készítményüket javasolja férfi esetében porckopásra? Van valami különbség a folyékony vagy rágótabletta felszívódása között? Előre is köszönöm a válaszát. Üdvözlettel: Gabi

2018-05-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Gabi!

Porckopás esetén, nemtől függetlenül, a folyékony Kollagén Facelift®koncentrátumot  ajánlom figyelmedbe, a magasabb biohasznosulás okán. Mert bár a Kollagén Activ plus rágótabletta  fogyasztásával is képes testünk mind az 5. típusú kollagén szintetizálására, a folyékony változat gyorsabban asszimilálódik a véráramban, az alacsonyabb dalton tömeg okán. 

A rágótabletta pedig tökéletesen elegendő akkor, ha prevencióról vagy éppen bőrszépítésről van szó.

Ennek a folyékony kollagénnek kiegészítéseként szinte mindig ajánlok napi 2000mg Retard C-vitamin-t, és Szerves, Fermentált Hilauronsavat  is.

Ennek az az oka, hogy a C-vitamin egyrészt tovább fokozza a felszívódást, másrészt önmagában is nélkülözhetetlen tápanyag az egészséges porcszövet szempontjából. A hialuronsav pedig a kollagénnel együtt fordul elő a porcsejtekben, pont ezért hialuronsavat a kollagén “kistestvérének” is nevezik,  mely a kollagénrostok között található kitöltő, vízmegtartó poliszaccharid, és ami a kollagén rostokat fiatalon is tartja, illetve csökkenti az esetleges gyulladásokat is.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita