Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Megrendeltem Tőletek a Lipo+ 60 napos Lapos has kúracsomagot, mert régóta vannak emésztési problémáim, puffadok stb. de még nem kezdtem el használni, mert közben jártam gasztroenterológián, H2 kilégzéses tesztekkel SIBO-t és fruktóz felszívódási zavart is megállapítottak nálam. Konkrét kezelést még nem kezdett el a gasztroenterológus, majd februárban van időpontom hozzá, azonban szeretném tudni, hogy ezt a kúrát mindezek ismeretében elkezdhetem alkalmazni? Illetve milyen terméket tudsz még esetleg ajánlani nekem, amit SIBO és fruktóz felszívódási zavar kezelésére használhatnék? Tudom, hogy komoly diéta vár rám, olvastam a FODMAP diétáról is. De úgy gondolom, hogy a SIBO kezelésével a másik problémám is javulna, mivel egyik összefügg a másikkal. Illetve mit tudnál még javasolni a FODMAP diéta kiegészítésére, ami segíti normalizálni a bélflórámat? Köszönettel: Bea

2023-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Bea!

Ebben az esetben a Lipo+ helyett a Vegán gyomorbarát rostot ajánlom számodra, mely a legérzéknyebb bélrendszer számára is jól tolerálható, LOW FODMAP certifikált, és különösen javasolt olyan állapotokban, mint a SIBO.

Írtunk egy összefoglaló blogbejegyzést ezzel kapcsolatban, melyet ajánlok a figyelmedbe, a kiemelésre kattintva érheted el. Itt bővebben olvashatsz hasznos tápanyagokról, diétáról, de célszerű egyeztetni dietetikussal is, hiszen mind a SIBO, mind a fruktóz intolerancia szigorú diétát követel meg tőlünk.  

Mielőbbi jobbulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita