Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Megrendeltem a Cotifibra bélradírt, mivel gyermekkorom óta rossz az emésztésem és gázosak a beleim. 2 napja szedtem, de abba kellett hagynom, mert csak jobban felfút és még gázosabb lettem. Üzletben dolgozom, ezért egész nap kellemetlenül éreztem magam. Tudsz nekem valami mást javasolni? Olvastam a Karbofin Forte-ròl, mi a véleményed róla? Ezek a termékek befolyásolhatják a fogamzásgátló hatását? Válaszod előre is köszönöm, szép napot.

2018-04-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves J. 

A béltisztító kúrák első időszakban előfordulhatnak hasmenéses, székrekedéses vagy akár puffadásos tünetek is.

A Cotifibra bélradír, egy olyan béltisztító, ami a bélflórában kolonizálja, sokasítja a hasznos bélbaktériumokat. A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha 80%-os többségben élnek ott, ezen hasznos mikroorganizmusok, és 20%-os kisebbségben az olyan patogének, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium.

Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A prebiotikus rostanyagok ezt az egyensúly billentik vissza, de ha például megnövekedett a százalékos mennyisége a Candidának, akkor székrekedést, ha az E. colinak, akkor hasmenést tapasztalhatunk a kezdetekben, hiszen mindenki a túlélésre fog hajtani. Ezek a tünetek azonban természeti törvények, magyarul a méregtelenítés első szakaszának velejárói. Mindez legkésőbb 7-10 nap alatt megoldódik, és ha bőséges folyadékbevitelről is gondoskodunk, akkor még gyorsabban. Ezért azt javaslom, folytasd nyugodtan a kúrát, ugyanis pont a kiinduló emésztési zavarok és többek között a puffadás megszüntetésében fog neked segíteni.

Ilyen régóta fennálló emésztési rendellenességek esetén érdemes lenne támogatnod a bélflórádat pluszban szimbiotikummal, például a Ferzym® bélflóra ampulla  7 milliárdnyi élő probiotikumával, hogy gyorsabban billenjen helyre az egyensúly.

És igen tökéletes kiegészítője lehet a kúrádnak a Karbofin forte növényi szén is, ugyanis a szén ténylegesen képes lekötni a bélben keletkező gázokat. Sőt a Karbofin fortéban a szén mellett az édeskömény, ánizs, borsmenta, és kamilla, a gáz keletkezésének is gátat szabnak.

Felhívom figyelmed. hogy évek óta tartó panaszok esetén, a hosszabb 120 napos kúraidőkre is fel kell készülnünk. Sőt az is elképzelhető, hogy a siker és a tartós eredmények érdekében még a 120 napos kúra is megismétlendő. Ugyanakkor nem felejthetjük el, azt sem hogy a sikerhez nem csak étrend-kiegészítőkre, hanem életmódváltásra is szükség van. Bőséges folyadékbevitelre (20 testsúly kilogrammonként 1 liter), testmozgásra és kiegyensúlyozott vegyes táplálkozásra.

Fogamzásgátló mellett is alkalmazhatók a termékek, érdemes azonban egy órát elhagyni a gyógyszer és a kiegészítők bevétele között. 

Üdvözlettel:

Somogyi Rita