Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Meglehetősen személyes információkat igyekszem a következőkben megadni, lehetne arra mód, hogy az adataim ne látszódjanak? Ritkán beszélek/írok ezekről a dolgokról,,, :) Húszas éveim közepén járok, azonban már 14 éves korom óta van pajzsmirigy alulműködésem. Erre a problémámra azóta gyógyszert is szedek, emellé társult pár évre rá, 16-17 éves koromra a női nemi hormon zavarom is (policisztás ovárium szindróma), melyet egy újabb gyógyszer rendszeres szedése követett. A pajzsmirigy értékem sokat ingadozik, már előre tudom, hogy mikor nem megfelelő a TSH értékem, akkor érzem, hogy a levegőtől is tudnék hízni... A kialakult gondjaim miatt már fiatalon el kezdtem figyelni arra hogy mikor és mit eszem, így nem híztam el és egész ügyesen tudom tartani a súlyomat. Azonban ha egy-két kilótól meg szeretnék szabadulni, főként fenék, comb tájékáról, nagyon nehezen indul be nálam a fogyás. Mindemellett magaménak tudhatok egy tipikus női bőrproblémát, kötőszöveti gyengeséget (narancsbőr, stria) is, melyet örököltem és melyekkel már tizenéves korom óta küzdök. Azonban nem szeretném feladni a harcot. :) Nagyon sok mindennel próbálkoztam már belsőleg és külsőleg is, de az oldalukon található termékeket nem annyira ismerem és nagyon érdekelne, hogy mit ajánlana nekem ezek közül. Elnézését kérem, ha kicsit hosszú és bonyolult a megfogalmazásom, nagyon várom válaszát és szép napot kívánok! ME

2016-04-17
Somogyi Rita válasza:

Kedves Eszter! Természetesen az adatokat bizalmasan kezeljük, és azokat nem is jelenítünk meg a nagyközönség számára.
Nos. Ahogy írtad is, pajzsmirigy alulműködés és a PCOS szindróma gátolja a testsúlycsökkenést, vagyis meg van a kiváltó ok. Így kézenfekvő, hogy a kiváltó okot kell kezelni. Van Nekem egy összefoglaló írásom a PCOS-ről, melynek címe Mitévő legyek, ha PCOS-t diagnosztizáltak nálam?. Legjobb lenne ezen az úton elindulni.
 
Vagyis kezdjünk egy alapos nagytakarítással, méregtelenítéssel. Ehhez két gyógynövényes főzetet szoktam javasolni, az egyik a Puridren® lúgosító-méregtelenítő koncentrátum, a másik a Lipo+ névre hallgató béltisztító és bélflóra építő főzet. Ezek a természetgyógyászat alapját megtestesítő kivonatok, finoman harmonizálják az eltolódott hormonháztartást, miközben segítik a testsúlycsökkentést. Nem feledkezhetünk meg azonban a PCOS egyik kiváltó okáról, a stresszről sem, ami ellen adaptogén gyógynövényeket vetünk be. Ezeket foglalja magában a Stress® Control kapszula.
Pajzsmirigy alulműködésnél 3 tápanyagot kötelező fogyasztani;

Szerves Cink >> A cink felépíti az inzulin és a pajzsmirigyhormonokat, fogékonnyá teszi a sejtek receptorait az inzulin felvételére, így pajzsmirigy alulműködésénél, II-es számú cukorbetegségnél és inzulinrezisztenciánál különösen fontos ásvány.

Organikus Szelén (L- szelenometionin) >> Segíti a pajzsmirigy megfelelő működését - a pajzsmirigyben több szelén van, mint bármely más szervünkben - és fontos szerepet játszik a pajzsmirigy hormonok termelésében és anyagcseréjében. Pajzsmirigy alulműködés esetén nélkülözhetetlen elem!

Barna alga >> A hormontermeléshez a pajzsmirigynek jó minőségű, szerves jódra van szüksége. A barna alga természetes, szerves jódot biztosít. Magyarországon a jódhiány komoly közegészségügyi probléma.  Ha nem áll rendelkezésre elegendő szerves jód, akkor a pajzsmirigy működése zavart szenved. Ez számos szervünkre hatással van és változó súlyosságú és megjelenésű panaszokat okoz; lassítja az anyagcsere-folyamatokat, csökkenti a szellemi és fizikai teljesítőképességet, hajhullást, száraz bőrt, körömtöredezést, fáradtságot, alvászavart, meddőséget és fázékonyságot idéz elő.

Női egyensúly komplex - a hormonális egyensúlyhoz >> A legtöbbet kutatott természetes és világszabadalommal védett összetevők, a legjobb forrásból, a legjobban hasznosuló formában, a legideálisabb mennyiségben, egymással szinergista hatással a női hormonális egyensúlyért. Kifejezetten ajánlott inzulinrezisztencia, PCOS, hormonális elhízás, PMS, alul vagy túlműködő pajzsmirigy panaszok és menopauza tünetek ellen, illetve a termékenység fokozásához, teljesen természetesen.


Sok sikert az új alakodhoz! Somogyi Rita