Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Még eszembe jutott a feketekömény olaj amit régen ajánlott, de néztem sajnos azóta is hiánycikk. Ön melyik márkát is javasolta még a Najel-en kívül? Találtam egy Farfalla márkájú olajat de azt inkább külső használatra javasolják, de a fórumos tapasztalatok amiket végigolvastam ott írják, hogy belsőleg is fogyasztják és van akinek fáj a hasa tőle. lehet, hogy mert nem igazán belső fogyasztásra javasolt? A Najel a legjobb Ön szerint? Jó lenne valahonnan szerezni, egyébként miért hiánycikk? Köszönettel:R

2016-01-28
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Sajnálom, de a Najel étkezési feketekömény olaj még mindig hiánycikk. Ennek az az oka, hogy rettenetesen felment a világpiaci ára, ugyanis ez a feketekömény olaj, szabványosított stabilizált olaj, ami a legaktívabb hatóanyagot, az un. timikont, egyedülállóan nagy mennyiségben tartalmazza.

Helyette a Dr. Herz féle feketekömény olajat javasoltam. Kozmetikai célra alkalmas feketekömény olajunk nekünk is van, de ezeket természetesen nem fogyaszthatjuk belsőleg, hiszen nyomokban szerves oldószerek, színezék és mesterséges aromák is találhatók bennük. Így nem kaphatnak étkezési minőséget.

Sajnos, jelen pillanatban egy magas hatóanyag tartalmú feketekömény olaj csillagászati összegekbe kerül, így helyette a lenmagolajat ajánlom a figyelmedbe.

Rudolf Rita