A kosarad még üres.
Kérdezz-felelünk
Kedves Rita! Még egy kimaradt, hogy a gabonadiétájában a gabonákat főzés után megeheti Apu úgy ahogy van? Mert egyik helyen írják hogy pl. a barnarizsnek is van héja ami sérti a bélfalat, akkor gondolom a többi gabonán is vannak ilyenek. Olyan nehéz jól csinálni, jó lenne ha lenne erre valami pár napos tábor ahol megtanulják ez emberek, hogy hogy kell jól csinálni. Van esetleg ilyen lehetőség? A másik, hogy olvastam, hogy a chron betegségnél van ilyen fekélyesedés, nem lehet, hogy Apunak az az ismeretlen valami és nem is daganat? Köszönettel:Rita
Somogyi Rita válasza:
Kedves Rita! Nem valószínű, hogy édesapja chron beteg, mert azt ezekkel a vizsgálatokkal azt diagnosztizálni tudták volna. Meg kell várni az eredményeket. A gabonakonyhához a makrobiotika áll a legközelebb, sok ilyen tanfolyam van, amin részt lehet venni.
A barnarizs pedig különösen fontos étel a gyomor és bélbetegségekkel küzdők részére, ami gyulladások esetén is hathatós segítség. Minél tovább főzzük, annál könnyebb emészteni, 12 órás hűtőszekrényben való tárolás után még szénhidrát tartalma is csökken, nyákja nyugtató, regeneráló hatású bevonó réteget képez a bélfalon. Üdvözlettel: Rudolf Rita