Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Még egy kérdésem lenne, hogy Ön szerint nekem érdemes lenne-e szedni a görögszéna kapszulát? Már olyan régen szemezek vele de nem tudtam még eldönteni, olyan jókat írnak róla, hátha a babatervezésben is segítségemre lenne. Vagy ez hülyeség? És a kollagén italon is gondolkodtam:) Akkor még 2-vel több dolog amit szedni fogok :) Csak már tényleg nem tudom hogy akkor hogy szedjem ezt a sok mindent és nem terheli-e meg a szervezetet ez a sokféle kapszula? Ha esetleg nem jól működik az epe (epepolip miatt) vagy a máj akkor nem lesz ebből gond? Tehát akkor van a kismama vitamin, kenderolaj, ferzym, c vitamin, cink, propolisz, folsav, facelift, görögszéna, ligetszépe kapszula, gold omega kapszula, echinacid (immunerősítésre) és még van zinzio balance olajom is (ezt szedhetem együtt a gold omegával vagy az már sok?) Lehet hogy kimaradt valami annyi minden van:)

2019-09-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Habár előző üzenetemben azt írtam Neked, hogy minél változatosabb és minél jobb minőségű tápanyagot töltünk a testünkbe, annál jobban üzemel, nem szabad átesni a ló túlsó oldalára. Már többször is átbeszéltük, hogy az étrend-kiegészítők nem helyettesíthetik az alapokat: kiegyensúlyozott, tápanyagokban gazdag táplálkozás, bőséges folyadékfogyasztás, rendszeres testmozgás és a stressz csökkentése.

A görögszéna tablettát elsősorban menstruációs panaszok esetén, illetve a klimax tüneteinek csökkentése érdekében szoktam ajánlani. Mivel hozzájárul az anyatej serkentéséhez is, számodra majd a szoptatás alatt lehet fontos. Vagyis most még nincs értelme belekezdeni a kúrába.

Kollagénnel kapcsolatban is beszéltünk már korábban. Akkor azt írtam, hogy elkezdheted a kúrát, hogy megtámogasd csontjaid, porcaid, ízületeid egészségét, de gyógytorna és bőséges folyadékfogyasztás nélkül nem fog célra vezetni a kúra Nálad.

Még egy tanácsom lenne a számodra: kérlek, ne halmozd tovább a kiegészítőket. A megkezdett kúráidat fejezd be, ahogy már beszéltük, ne csak alkalomszerűen szedd az étrend-kiegészítőket. Ha elérted a maximum 120 napot, tarts szünetet, és ekkor vezess be újabb kiegészítőket a napirendedbe.

Jó egészséget kívánok!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita