Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ,még egy dolgot szeretnék kérdezni vásároltam Chili gélt és mint egy testápolót bekentem magam a bokámtól a mellém aljáig majd betekercseltem a vásárolt fóliával kb. 10-15 perc múlva iszonyúan elkezdett lángolni a testem. Gyorsan levettem a fóliát de olyan hatása volt a gélnek mint amikor a napon nagyon megégsz,rosszul voltam ,légszomjam lett. Többszöri zuhanyzás után végül égés elleni spré vel fújtam be a nevem & csak az segített. Találkoztál már ilyen reakcióval? Azóta megpróbáltam hogy csak a hasamat kentem be tényleg leheletnyi géllel és az is iszonyúan kipirosodik és órákig tart még a hatás szerinted van olyan megoldás amivel esetleg tudnám ezt a gélt mégiscsak használni illetve ilyen esetben ha a tablettát is szeretném szedni a tabletta szedése nagy valószínűséggel lehetetlen ? köszönöm válaszod Kriszta

2020-09-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszta!

Az, hogy a Chilli géllel kezelt felület kipirosodik, és melegséget érzel, ez teljesen természetes. Ahogy a kapszaicin molekulák egyénenként máshogy ingerlik a szájban lévő, "fájdalomérzékelő" idegvégződéseket, úgy ez, a bőrnél is megfigyelhető.

A bőrben a kapszaicin azokhoz a receptorokhoz kapcsolódik, ami a hőérzékelésért felelős, ezeknek a száma pedig egyénenként változó, és azt befolyásolja a bőr vastagsága, a zsírszövet mennyisége, a hormonális- és a vegetatív idegrendszer egészsége is.

Az, hogy a kapszaicin molekulákat tartalmazó gél használata során erős fájdalommal járó thermo hatást, vagy éppen fájdalom nélküli bőrpírt tapasztalunk, az is befolyásolja, hogy milyen a bőr nedvesség tartalma, mennyi faggyút termel a bőrünk (és ezekre még az évszakok is hatást gyakorolnak), melyik bőrterületről van szó és ott milyen a szőrtüszők aránya (a tenyéren pl. nincs szőrtüsző, a férfiak mellkasán pl. több a szőrtüsző).

Függ az erezettségétől is, hogy a kezelt terület milyen gazdagon van ellátva hajszálerekkel. Például fájdalom esetén, ha valakinek a derekában eleve izomrost összehúzódás van, akkor a hajszálerek is jobban összehúzódnak, és ilyenkor kevésbé szívódik fel a hatóanyag (a Chilli gél tökéletes hátfájások kiegészítő kezeléséhez is).

Egyszóval a bőrön keresztül történő kapszaicin hatóanyag felszívódás a különböző bőrtípusoknál, és egyénenként, sőt még nemenként is eltérő lehet. A kivörösödés az esetek 99%-ban meg szokott jelenni, a thermo hatás intenzítása azonban - főként a fenti paraméterek -, okán eltér.

Erről Patrik kollégám készített is egy magyarázó videót, kérlek, mindenképpen nézd meg, eléred a kiemelésre  kattintva.

Azt javaslom, hogy fokozatosan szoktasd hozzá a bőröd a Chilli gélhez, először csak vékonyan kend fel, és fólia nélkül alkalmazd. Az is segít, ha fürdést követően nem törlöd teljesen szárazra a bőrödet, és a még nedves bőrbe masszírozod a gélt! 

A Chilliburner® tablettában az egyedülálló mikrokapszulázási eljárásnak köszönhetően a kapszaicin részecskéket pH-érzékeny védőburokkal rendelkező mikro gömbökbe zárják.  A hatóanyagok így több időt töltenek a béltraktusban, ez szerepet kap a hatás növelésében is, miközben elkerüljük a helyi irritációt és a hatóanyag felhalmozódást. Vagyis a Chilliburner® tabletta annak ellenére sem csíp, hogy 15 chili paprika kapszaicin tartalma került bele, és nem okoz irritációt a gyomorban. Bátran fogyaszthatod.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita