Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita, Még annyi, hogy s magnézium citrát betegtájékoztatóján olvastam, hogy kalciumot 3 óra elteltével vegye be, ha bevette a magnéziumot. Ezért is kérdeztem rá, mert erről én sem tudtam, csak arról, hogy vas tartalmú készítményt min. 2 óra különbséggel érdemes bevenni. Omega 3 tartalmú kézítményt érdemes szoptatás alatt használni? Köszönöm

2015-03-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Beatrix! Természetesen az Omega3 zsírsavak fogyasztása javasolt nem csak a szoptatás, de a terhesség és a babavárás előtt is, hiszen védi a mama és a baba idegrendszerét is, természetes hormonszabályzók és a baba IQ-ja szempontjából is meghatározó szerepük van. Az Omega3 zsírsavak jól hasznosuló formája a krill olaj kivonat, de egészséges kismama a halolaj formájú zsírsavakat is tökéletesen hasznosítja.

Az általad fogyasztott magnéziumkészítmény betegtájékoztatóján ezt olvashattad; „A készítmény hatóanyaga révén a tetraciklinek (antibiotikum), biszfoszfonátok (csontritkulás kezelésére alkalmazott készítmények) kalcium-és vaskészítmények felszívódását csökkenti, ezért e gyógyszerek és a készítmény bevétele között legalább 3 óra teljen el.” Nem igaz ez azonban az kelátkötésű, ion formát hordozó Világszabadalommal védett magnéziumkészítményre, mely nem lép kölcsönhatásba egyéb tápanyagokkal!  

Üdvözlettel; Rudolf Rita