Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Másfél hónapja kezdtem el szedni a Cotifibra bélradírt és a Puridrent. Kb. 2 héttel ezelőtt kezdődött a problémám, amikor "kirúgtam a hámból" és gyorsétteremben ettem. Másnap elkezdődött a folyamatos böfögés, ami pár nap után elmúlt. Nem sokkal utána jött a napokig tartó rekedtség, majd amikor az is elmúlt, akkor megint a böfögés. Gondolom, ezek refluxra utaló tünetek. Azt szeretném kérdezni, hogy esetleg okozhatnak-e a fent említett táplálék kiegészítők ilyen problémát, hagyjam-e abba a szedésüket? A termékleírás alapján ellenkezőleg, de hátha érzékeny vagyok rá.... A másik kérdésem: ezekkel egyidejűleg elkezdtem használni a Verattiva mélytisztító szappanját és micellás arclemosóját. Mostanában picit bepirosodnak a szemeim és égnek. Ez lehet valamiféle érzékenység a termékekre? A szemkörnyéket kihagyom tisztításkor, és néha akkor is tapasztalom ezt, amikor előzőleg nem használtam a termékeket. Vagy esetleg összefügghet a két probléma, hogy valamire így reagál a szervezetem? Előre is köszönöm válaszod!

2017-08-04
Somogyi Rita válasza:

Kedves Barbara!

Leírásod alapján ezek a tünetek valóban reflux-szerűek, de a diagnózist csakis szakorvos állíthatja fel. A 2 étrend-kiegészítő, amit fogyasztasz viszont pont az ilyen jellegű tünetek enyhítésére alkalmasak.

A Cotifibra bélradír  prebiotikus rostot tartalmaz, amit a bélflórában élő hasznos bélbaktériumok fogyasztanak el, és általa sokasodnak, helyreállítva a bélflóra egyensúlyát. Erre a rostanyagra minden szervezetnek szüksége van, és azt már 2 éves kortól fogyaszthatjuk, sőt még a terhesség ideje alatt is.

A Puridren® koncentrátum  klorofillja savlekötő, a gyógynövények kivonatai pedig a kiválasztó szervek salaktalanítását fokozzák. Az összetevők bármelyikére lehetséges természetesen egyedi allergia, de az nem 1,5 hónap eltelte után jelentkezne.

És bár a Verattiva® termékek  paraben, alkohol, OGM, petróleum, nikkel, króm, kobalt, SLES és SLS mentesek, itt is előfordulhat egyedi allergia.

Azt tudom javasolni, hogy végezz egy csukló próbát. Ha a csuklódra kenve is észrevehetően és jól elkülöníthető sávban pirosság, vagy viszketés, esetleg kiütés jelentkezik pár percen belül, akkor valószínű, hogy valami egyedi érzékenységed van valamelyik összetevőre.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita