Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Már többször segítettél, ami nagyban jobbá tette napjaimat. Kezdetben jelentős javulást tapasztaltam. Két éve ismét jelentkeztek az emésztési gondok: puffadás, hasi görcsök, hányinger, hol hasmenés, hol székrekedés. Mellé társult az állandó orrdugulás, orrfolyás, tüsszögés, szájbaj nyálkahártyán is tapasztalok olykor kis dudorokat. Fül- orr gégészeten voltam, és tüdőgondozóban is. Szervi bajok nem indokolják, allergiás reakciónak könyvelték el, bár a felírt gyógyszerek nem segítettek semmit. A pollen allergia teszt negatív, a hisztamin ott is erősebb volt. Magán úton, életmód tanácsadó javaslatára csináltattam intolerancia tesztet, DAO tesztet és anti- TPO vizsgálatot is. Intolerancia enyhén pozitív: élesztőre és tojásra. A DAO szint 8,3, ami igen alacsonynak mondható, és azt jelenti, hogy a szervezetem nem rendesen dolgozza fel a hisztamin tartalmú élelmiszereket. Az anti TPO magas, 183 értékű lett, de a pajzsmirigy THS, és a T3, T4 normál értékben van. Mivel Basedow kór miatt a pajzsmirigyem ki lett műtve, rá gyógyszert kell szednem 100 mg-ot szedek. 3 éve kiderült, hogy gyomorpolipjaim is vannak. A labor eredmény gyulladást nem mutat, vas és B12 szintem is jó tartományban van (293 értékkel). Vizsgálatokat követően újból szedem jelenleg a szelént, cinket, 1000 c +D3 E vitaminnal. Jelenleg allergológust keresek, aki komolyan veszi gondomat. Elkezdtem a magas hisztamin tartalmú élelmiszereket kivonni étrendemből. DE még tanulom mire is figyeljek .....Ismert(22 éve) ételallergiám: fahéj, citrusfélék, banán, szamóca. Mellette: perubalzsam, nikkel, illatanyagok. Kérdésem az lenne, van valami természetes "gyógymód" a hisztamin okozta problémákra? Van olyan termékük ami segít? Köszönettel: Andrea

2020-09-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Kérlek kattints erre a kiemelésre mert itt, egy korábbi, hisztamin intoleranciával kapcsolatos kérdésre adott válaszomat olvashatod. Úgy vélem, az itt felsorolt kiegészítők hasznosak lehetnek a számodra is. 

Nagyon jól teszed, hogy allergológust keresel, hiszen hisztaminintoleranciánál nagyon fontos, hogy egyénre szabott listával rendelkezzünk arról, melyek azok az élelmiszerek, amelyek fogyaszthatóak, és melyek azok, amelyek tiltólistások. Ráadásul az egyén egyéb panaszai, életmódja, életkora, testsúlya is meghatározó, amihez valóban szükséges a szakemberrel való közös munka.

Kitartást kívánok Neked, és mindenképpen várom visszajelzésedet, hogyan alakul a vizsgálat, és mi a tapasztalatod a kúra során.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita