Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Már 3 hete szedem a Görögszéna/lepkeszegmag kapszulát változókori hőhullámaim enyhítésére. Sokat olvastam itt előtte,hogy volt akinek már 2 hét után volt eredmény. Én még 3 hét után sem vettem észre változást,sajnos! Napi 3db-ot szedek. Vajon többet kellene szednem?Várom válaszát,köszönöm.

2019-02-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves R. Jánosné!

Pont a fitoösztrogénes termékeknél szoktam kihangsúlyozni azt, hogy az eredmények sokszor csak a kúra felénél, azaz 60 nap múlva érezhetőek (sok-sok receptorra kell felülni ezeknek a fitoösztrogéneknek, és minél több az üres hely, annál lassúbb ez a munka), ezért kitartónak kell lennünk. Vannak, akik ennek ellenére hamarabb tapasztalnak –számomra is meglepő módon – változást, de ezt az egyének közötti hormonális eltérések befolyásolják. Az sem mindegy, hogy vannak-e egyéb kísérő tüneteink, vagy betegségünk (az elhízás is az), és rendkívül meghatározó az is, hogy milyen életmódbeli változásokkal támogatjuk a kúra sikerét, mint testmozgás, folyadékbevitel, rostfogyasztás, szénhidrátok redukálása…

Azt gondolom, hogy a görögszénából válts át a 3x2-es adagolásra, növeld meg a rostfogyasztásodat, mellyel támogatod az ösztrogén anyagcserét, igyál többet és fogyassz klorofilles italokat  is.

Továbbá problémád fokának függvényében egyéb tápanyaggal is felszerelkezhetsz, melyek szintén  támogatói a kiegyensúlyozott hormonháztartásnak. Ilyen napi 1000mg méhpempő étrendi adagolása, és a rendszeres gamma-linolénsav kiegészítés. Fogyaszd Őket is, hogy minél gyorsabban érj célba.  

Sok sikert a kúrádhoz;
Somogyi Rita