Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Már 15 éve Crohn beteg vagyok vastagbél érintettséggel. Sajnos nálam csak a szteroid segít. A legfőbb gondot az állandó belső gyulladás okozza, mely az utóbbi hónapokban nem is a beleket, inkább a bőrt és az ízületeket támadja. Olvastam a Crohn-betegséggel kapcsolatos összefoglalódat és megnéztem a javasolt étrend-kiegészítőket is, melyből többet meg is fogok rendelni. A gránátalma koncentrátummal kapcsolatban szeretnék kérdezni. Olvastam, hogy ez is jó a belső gyulladásokra, viszont immunerősítő is. Egy kicsit elbizonytalanodtam, mert autoimmun betegségnél ez nem a legszerencsésebb. Attól tartok, hogy szedésével a szervezetem még inkább maga ellen fog fordulni. Vagy rosszul gondolom? Előre is köszönöm a segítséget! Üdvözlettel: Alexandra

2017-09-05
Somogyi Rita válasza:

Kedves Alexandra!

Bizonyára erre a Crohn betegséggel kapcsolatos kérdésre adott válaszunkra gondolsz, köszönöm, hogy elolvastad. :-) 

Bár Crohn-betegségnél nem a legfontosabb kiegészítő a gránátalma koncentrátum, azt az antioxidáns pótlásnál említjük, megijedni nem kell, mert flavonaidjai autoimmun betegségeknél is alkalmazhatók!

Antioxidánsai ugyanis minden életkorban támogatják a szervezet kiegyensúlyozott működését, melyek hozzájárulnak az  immunrendszer egészségéhez (alul- és túlműködő immunrendszer esetében is fogyasztható), és szerepet vállalnak a belső gyulladások csökkentésében.  

Ettől függetlenül természetesen kérd ki a kezelőorvosod véleményét is a fogyasztásáról, hiszen Ő ismeri teljes egészében az állapotod és az alkalmazott gyógyszereket is.

Sok sikert kívánok a kúrádhoz!
Üdvözlettel:
Somogyi Rita