Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Májamnal minden tünet jellemző vashiányom van az érték 5 alatt van vérszegény vagyok. Verhigitót szedek Marfarint napi 5 mg. A tünetek már nagyon erősek szeretném kérdezni mit szedhete.

2018-11-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves S. Csabané!

Sajnos civilizációs problémáról van szó, mert folyamatosan nő a vérszegények száma. A vörösvértestek csökkent képződésének okai között pedig valóban szerepel a máj nem megfelelő egészsége. Ennek pontosítása természetesen szakorvos feladata, de amíg tartanak a vizsgálatok a Chela-Ferr® Forte vaskapszula  étrendi kiegészítése, és egy májkímélő diéta beiktatása, meglehetősen hasznos lépés, vesztenivaló nélkül. A máj tisztítását és a májsejtek regenerálását, támogathatja az articsóka kivonat is.

És bár nem ismerek olyan ellenjavallatot, ami miatt a Chela-Ferr® Forte vaskészítményt, valamint az  Hepaplus™ articsóka kivonatot ne szedhetnéd vérhígítód mellé, ennek ellenére, egyénre szabottan, mindig, minden esetben egyeztetni kell a kezelőorvossal, mielőtt étrend-kiegészítők fogyasztásába kezdenél!

A máj tisztítását támogatja, ha kerüljük a zsíros, fűszeres ételeket, és redukáljuk a finomított szénhidrátok fogyasztását, ami a fehér lisztben és fehér cukorban gazdag élelmiszerek csökkentését jelenti. Együnk naponta 5-6 alkalommal, de egyszerre csak kis adagokat, ez az egész emésztőrendszerre jó hatással van, de különösen a májat kíméli. A tisztító kúra ideje alatt igyunk többet, 20 kilogrammonként 1 liter víz lenne az ideális.

Növelni kell azonban a rostbevitelt! Kezdd a reggelt psylliummal, ismerkedj meg a kölessel, a hajdinával  , a quinoával   … Az étkezések előtt (vagy közben) fogyassz egy mokkáskanálnyi máriatövismag olajat!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita