Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Magas koleszterinszintre szeretnék olyan terméket ami letisztítja az érfalakat. Válaszát köszönöm Judit

2018-08-03
Somogyi Rita válasza:

Kedves Judit!

A koleszterinszint csökkentése meglehetősen összetett feladat. Étrendi és életmódbeli változásokat is megkövetel tőlünk! A rendszeres testmozgás, a minket érő napi stressz kiegyensúlyozása, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban gazdag minőségi táplálkozás, a cukros ételek és italok feladása, illetve a testsúly normalizálása mind-mind szükséges ahhoz, hogy sikereket zsebelhessünk be.

1950-től napjainkig, a legjobb módszer a koleszterinszint csökkentésre, a máj méregtelenítést és zsírtalanítását,  illetve az epehólyag stimulálását támogató Articsóka kivonat.  Az articsóka kivonatában a klorogénsav tartalom a meghatározó, mert annak észtere a cinarin, ami a hatásért felelős fő hatóanyag. A cinarin zöme az articsóka feldolgozása során keletkezik, és csökkenti a koleszterin felgyülemlését a májban, és az epén keresztül is növeli a koleszterin lebontását és kiválasztását. Ily módon az articsóka e kettős tulajdonságával a leghatékonyabb természetes kezelője az emelkedett koleszterinszintnek.   

Az articsóka kivonata mellett nagyon fontos még az Omega zsírsavak étrendi adagolása is. Ezért azt ajánlom, hogy articsóka kivonatodat egészítsd ki Gold Omega3® kapszulával, ami nagy dózisban tartalmaz EPA és DHA zsírsavakat, illetve fogyassz mellette minden napi 1 evőkanálnyi lenmagolajat , ami egy másik, ún. alfa-linolénsav (ALA) – névre hallgató Omega3 zsírsavat tartalmaz koncentrálva. Ezek a zsírsavak a szív- és érrendszer védelméből is kiveszik részüket, azaz az általad kiemelt érfalak egészségéért is szavatolnak.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita