Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Ma találtam rá a honlapra, új vagyok. A napozó spray kapcsán jutottam el hozzátok, nézegetem a termékeket és nagyon tetszenek. Nyilván csak a leírások alapján, tapasztalatom még nincs, de lesz mert biztos, hogy rendelek tőletek. A Stress control kapszulával kapcsolatban lenne egy fontos kérdésem. Sajnos én régóta xanaxot szedek, nem nagy mennyiségben, de 15 éve. Pánikbetegség és agorafóbia az oka. Utóbbi még megvan, bár sokat fejlődtem. A lényeg, hogy szeretném csökkenteni a gyógyszert, tudjuk miért. :( Úgy érzem, hogy az általatok kínált stressz vitamin segítene ebben. Viszont azt jó lenne tudni, hogy a xanax-szal együtt szedhető-e. Akár együtt is, vagy annak leváltásaként. A benne lévő gyógynövények okozhatnak-e gondot a xanax-szal együtt? Én az orbáncfűről olvastam, hogy a xanax-szal együtt nem szabad, de az nincs a stresszoldó kapszulátokban, a benne lévő gyógynövényekről nem olvastam ilyet, de érthető okokból szeretném tudni hozzáértő embertől a választ. Előre is köszönöm, ha utána jársz ennek. Üdvözlettel: Galda Ágnes (boszicsoki@gmail.com)

2019-07-02
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ágnes!

Elméletileg adaptogén kivonatokkal  mindig kiegészíthetjük az étrendet, de a gyógyszerelhagyás már nem minden esetben lehetséges.

Fontos protokoll, hogy amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állsz, első körben mindenképpen egyeztetned kell kezelőorvosoddal. Ő ismeri kórelőzményed, jelenlegi állapotod, és Ő tudja megítélni, hogy milyen lépéseket felhasználva tudsz egészségkárosodás nélkül, biztonságosan lejönni a 15 éve fogyasztott gyógyszerről, illetve az, lehetséges-e egyáltalán. Kérlek, kérd ki mielőbb véleményét!

Várom visszajelzésed!
Üdvözlettel:

Somogyi Rita