Kedves Rita! Ma mennek Apuék az onkológiára, írok majd hogy mit mondtak az orvosok. Úgy látom inkább lelkileg viseli meg nagyon Aput ez az egész, főleg a zacskózás, már nem is nagyon akar enni, hogy ne kelljen üríteni a zacskót :( Ez nem jó, le fog gyengülni. Valakivel jó lenne ha beszélne aki lelket önt belé, ránk nem hallgat, de lehet h szakemberhez se menne el. Ön szerint mit tegyünk? Kéz ügyben szedem amiket ajánlott meg fáslizom, kenem, de nem múlik :( Már az evés is rossz mert azt a kezemet használom és fáj erőltetni. Megnézetem orvossal is azért. A kurkumával kapcsolatban, nekem van kurkuma porom, szoktam rizsbe tenni de akkor már kifőnek a hasznos anyagok nem? Hallottam, hogy a port úgy is lehet, hogy vízbe belekeverni és úgy inni, az jó? Vagy igazi növényt vegyünk és azt is egyem? A kapszulának teljesen más illata van mint a pornak, az természetes? Köszönettel:R
Kedves Rita! Édesapja lelki állapota sajnos érthető. Azt javaslom, hogy erről először orvosával kellene beszéljenek, hátha tud olyan csoportot ajánlani, ahol hasonló problémával küzdő betegek cserélhetik ki tapasztalataikat, vagy tud tanácsolni olyan szakembert, aki foglalkozott már ilyen betegekkel, akár diéta, akár pszichológiai értelemben. Minél gyorsabban javítani kellene közérzetén, szemléletét, hiszen bizonyított tény, hogy a jó lelki állapot, a pozitív hozzáállás (a körülményekhez képest) segíti, felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.
Egy késhegynyi mennyiségű kurkuma por ételekhez, vagy teához adva nem csak kulináris élvezet, de fel is frissít, elősegíti az emésztést és enyhe vértisztító hatását is élvezhetjük. Azonban, ha erősebb élettani hatás kell, akkor kivonat! Vagyis, ha a kurkuma gyulladáscsökkentő, gyulladásgátló, keringést javító vagy emésztőszervekre gyakorolt élettani hatásait szeretnénk kiaknázni, akkor egy, a kurkumin hatóanyagokat sűrítő étrend-kiegészítő mellett döntsünk. Ugyanis e hatásokat, a kurkuma gyökeréből kivont és koncentrált kurkumin, illetve származékai a kurkuminoidok idézik elő, melyek roppant erős antioxidánsok, és mindemellett a vírusellenes, baktérium- illetve gombaölő tulajdonságokat is élvezhetjük. Üdvözlettel: Rudolf Rita