Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Ma egy hete kezdtem el használni a Lipo+ -t illetve szedni a Kalory tablettát illetve a Cotifibrát. Hát ha őszinte akarok lenni, nem a várt hatást kaptam. A haskörfogat nem hogy nem csökkent, inkább nőtt, bár a fogyasztással egy időben jelentősen megnőtt a napi vízfogyasztásom is, 4-5 litert simán megiszok. Folyamatosan puffadtnak érzem magam, ami nem komfortos, ráadásul szégyen szemre több lett a bélgázom is. Ma megérkezett a Puridren és a Diurerbe forte is, amit szintén elkezdtem pluszban használni, hisz azt olvastam, hogy a felsorolt 5 termék kiegészíti egymás hatását. Az étkezésem: - reggel ébredés után 1 Cotifibra, majd kb egy fél óra múlva 2db 3in1-ben kávé. A munkahelyemre beérve 1 kávé, majd 10 körül minimális első étkezés, előtte a Kalory. - Délben ebéd előtt 1 Kalory tabletta, majd leves és főétel. - Du hazaérve 17:00 után pár falat az itthoni főételből, majd 18:00 után semmi, csak folyadék. 16:00-ra bőven elfogy a Lipo+, ma addigra a Puridren és a Diurerbe is bevételre került. Mikor fogom a várt hatást érezni? Célom a súlycsökkentés mellett a cm csökkentése is. Hét közben ülő munkát végzek, hétvégén vendéglátózok, így akkor egész nap taposok. Heti 7 napból hetet a buszhoz való állandó rohanás tesz ki, ami napi kb. 20 perc. Itthon kertet művelek, így a mozgás sem hiányzik. Várom a véleményed s a tanácsod.

2019-06-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Ozsvárt Istvánné!

Nem kell megijedned, a fokozott puffadás, a bélgázok és szélsőséges emésztési zavarok velejárói egy béltisztító kúrának. Ez tulajdonképpen egy természeti törvény, amit bélflóránk mikroorganizmusainak összetétele befolyásol elsősorban. 

A bélflóra akkor van egyensúlyban, ha azt 80%-ban hasznos bélbaktériumok és 20%-ban olyan patogének lakják, mint a Candida gomba, vagy az E. coli baktérium. Ez az egyensúly azonban igen gyakran felborul és a patogének képesek nagyobb százalékot ölteni. A Lipo+ főzetben  és  a Cotifibra bélradírban  sok prebiotikus rost van, ami mind a két tábornak manna. Ezért elindul a küzdelem a túlélésért.  A tapasztalat tünetek azonban legkésőbb 7-10 nap után megszűnnek, különösen úgy, hogy bőségesen fogyasztasz folyadékot, hiszen azzal felgyorsítható ez az első kellemetlen szakasz.

Folytasd tovább a kúrád, hiszen annak minimum kúraideje 60 nap, és az eredmények, ha régi lerakódásról van szó, akkor csak a félidőben mutatkoznak meg. Míg, ha a súlyfelesleg 10 kiló felett van és mindez még más tünetekkel, esetleg betegséggel is társul a kúraidőt 120 napig kell kitolni. Vagyis a visszafordulási idő egyenes arányban van azzal, ahogy a súlyfeleslegünket felszedtük.

Annyit még tudnod kell, hogy csak testsúlycsökkentő tápanyagok önmagában történő fogyasztása kevés a nagy eredményekhez. Van még 3 pillér, ami kulcs a sikerekhez, az első kettő, a bőséges folyadékfogyasztás (20 kilogrammonként 1 liter víz) és a rendszeres testmozgás, ami Nálad megvan. A harmadik a napi szénhidrátfelvétel csökkentése, amit 160-180gr közé kell helyezni.

A minimális reggeli nem jó megoldás fogyókúrához. Számos kutatás bebizonyította már, hogy ha felkelést követően 2 órán belül reggelizünk, akkor lényegesen jobban fogyunk, ráadásul ez a cselekedet visszaszorítja a cukorbetegség és szívbetegség kockázatát, és javítja a memóriát is.

Azt javaslom, hogy a Cotifibra fogyasztása után várj negyed órát, majd jöhet a reggeli. Készíts zabkását, smoothie-t (ezek bőségesen tartalmaznak vitaminokat és fehérjét, viszont alacsony a szénhidrát tartalmuk),   , vagy turmixot, de a reggelit, ne hagyd ki!

Célszerű lenne a kávét is csak ezután fogyasztani, sőt, a legjobb lenne, ha a 2in1 változatokat száműznéd is a napirendedből. Akárcsak a cukrot és a finomított szénhidrátokat. Délután is nyugodtan ehetsz még, sőt a rendszeres, napi 5 étkezés hatékonyabb testsúlycsökkentésnél, mert egyenletesen tartja a vércukorszinted, ahol tested a zsírégető zónában düböröghet.

Sok kilófaló zöldség közül válogathatsz, amit jól lehet kombinálni könnyen emészthető, de tápanyagban gazdag köretekkel, mint amilyen a köles, a quinoa, vagy hajdina. A BMI indexet csökkentik az Omega3 zsírsavak is, ismerkedj meg a hidegen sajtolt olajokkal, és kanalazd őket.  

A lehető legjobb hatás érdekében azt javaslom, hogy a Diurerbét reggeli és ebéd, a Kalory -t ebéd és vacsora előtt vedd be. A Lipo+ és Puridren® főzeteket  pedig külön-külön másfél liter vízben oldd fel.

Összességében: ha elkezdünk tudatosabban táplálkozni, és azt még célzott testsúlycsökkentő tápanyagokkal is kiegészítjük, biztosak lehetünk abban, hogy fogyni fogunk. Tapasztalatom az, hogy nem is maga a testsúly csökkentése a legnagyobb kihívás, hanem az elért testsúly megtartása!

Mindenképpen várom visszajelzésed!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita