Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Lett egy kis gyomorsav túltengésem. Azért voltam UH-n is, a vérképem és az UH eredmény alapján (negatív gyakorlatilag) orvosom savlekötő gyógyszer szedését javasolta. De én elkezdtem a HEPAPLUS tabletta kúrát, kicsit megemelkedett súlyom miatt is. A székletet karban tartja, ez érezhető. De kérdésem, hogy hasi puffadást okozhat-e ez a gyógynövényes tabletta. mert mióta szedem, annak ellenére, hogy az ürülés erőteljesebb, evés után erőteljes haspuffadásom lett. Átmenetleg okozhatja-e ezt ez a tabletta, vagy a hasi savtúltengésem nem akar könnyen rendbe jönni? Köszönettel: Kati

2018-08-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kati!

Sajnos a gyomorsav túltengés csak savlekötő gyógyszerrel nem kezelhető hosszútávon. Amennyiben a kiváló okok nem szűnnek meg, mint például stressz, vagy nem javulnak az étkezési szokások, akkor a probléma tovább fokozódhat, és mindez jelentkezhet fokozott puffadásos panasz formájában is.

A HEPAPLUS articsóka kapszula étrendi adagolása valóban hozzájárul ahhoz, hogy testsúlyunkat csökkenti tudjuk. Mivel a kivonat, a legfontosabb méregtelenítő szervünket a májunkat tisztítja, az első 1-10 napban előfordulhat emésztőszervi disz-komfortérzet, ami egy természeti törvény, akkor, ha fokozzuk a szervezet saját salaktalanító munkáját. Ilyen lehet a fokozott puffadás is, amin bőséges folyadékbevitellel tudunk gyorsabban túllendülni.

Más is állhat a háttérben. A savpanaszok idővel, ételintoleranciával is párosulnak. A leggyakoribb ilyen ételintolerancia a glutén-érzékenység. Érdemes étkezési naplót is vezetned, ha panaszaid nem szűnnek meg 10 nap múlva, hiszen akkor az articsóka kivonat okozta eshetőséget, már teljesen kizárhatjuk. Addig is igyál többet, és figyelj könnyen emésztő, de tápanyagban gazdag tudatos étkezésedre.

Remélem segítettem:
Somogyi Rita