Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita!Lenne 2 témakörben kérdésem. 1:Van olyan terméketek,ami kifejezetten ellenjavallott epekövesség esetén?Azért kérdezem,mert több termék tetszik,de nem merek rendelni,amíg ezt nem tudom.A másik kérdésem pedig pont az,hogy van olyan,ami használhat az epekövek ellen? 2:Borzasztóan fáradékony vagyok,éjszaka nem tudok aludni,nappal vagyok álmos,enervált vagyok,így sajnos edzeni sem tudok,plusz erre rájön még a lehangoltság.Milyen készítményeket tudnál ajánlani,hogy ezen az állapoton javíthassak?Főleg az alvásprobléma és az energia hiánya probléma,mert mindenképpen szeretnék nekiállni komolyan sportolni! Előre is nagyon köszönöm a válaszod! Üdv:A

2018-01-15
Somogyi Rita válasza:

Kedves A!

Epekövesség esetén nem javasolt a Hepaplus Articsóka kivonat, hiszen serkenti az epeműködést, ezért a követ is meghajthatja és ezzel nagyon kellemetlen tüneteket idézhet elő. Ugyanez a helyzet a Kurkuma tablettával. De ezen a kettőn kívül nincs olyan termékünk, ami kifejezetten ellenjavallt lenne epekövesség esetén.

Ugyanakkor epekövek esetén különösen nagy segítség a lecitin és a májméregtelenítő kolinnal dúsított máriatövis kivonat adagolása. - persze a bőséges folyadékbeviteltől, a helyes táplálkozástól és a megfelelő stressz kezeléstől sem tekinthetünk el.

A lecitin azért fontos, mert az epének is egyik alkotórésze. Ha kevés jut belőle a szervezetbe, akkor hatására epekövek alakulhatnak ki. Lecitin készítményeknek fogyasztásával kezelhető vagy meg is előzhető e betegség kialakulása.

A kolinnal dúsított máriatövis pedig egyrészt a májat tehermentesíti, ami szorosan együttműködik más emésztőszervekkel – epe, hasnyálmirigy, belek, vesék -, így megfelelő működésének szerepe van az epe- és vesekő kialakulásának is megelőzésében (még vesekövek esetén is májméregtelenítést szoktunk alkalmazni). A kolin pedig szintén egy lipotropkeverék. Együtt hatékonyabban gátolják a májban történő zsírlerakódást.

Nem utolsó sorban pedig kísérletek bizonyítják, hogy a máriatövis kolinnal történő dúsítása, a felszívódást is fokozza. Vagyis a kolinnal dúsított máriatövis kivonatok felszívódása jobb, mint bármelyik más, közönséges máriatövis készítményé.

És igen a folyamatos alvásprobléma azon túl, hogy enerváltsághoz vezet, hosszú távon további egészségügyi problémák jelentkezését is magával hozhatja. Így ez ellen mindenképpen tenned kell valamit. Célzott kiegészítőként az Erbe Della Notte Relax cseppeket javaslom neked. Mivel növényi készítményről van szó, hatása nem azonnali, hanem azt szépen – lassan 1 hónap múlva éri el, de mellékhatások nélkül! Igazán pihentetően, mély alvást lehet vele elérni, amitől napközben frissebb lesz az ember.

Továbbá ajánlanék még 2 alapvitamint is. Sokszor D3-vitamin hiánya miatt nincs elég energiánk, főleg a téli hónapokban és a sötétebb hónapok után, hiszen ilyenkor nem jut a szervezetünk elég D3-vitaminhoz a napfényből. A téli hónapokra jellemző még a csökkent vas szint is, ezért érdemes kiegyensúlyozott vegyes étrendet szerves vassal is kiegészíteni!

Lényeges, hogy az étrend-kiegészítőkkel (ahogy azt a név is mutatja), kiegyensúlyozott vegyes étrendet kell kiegészíteni. Az étrend-kiegészítők tápanyag koncentrátumok, melyek soha nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, a rendszeres testmozgást és a bőséges napi folyadékbevitelt. Vagyis ezek az alapok mind szükségesek ahhoz, hogy tartós sikereket érjünk el!

Minden termékről részletesen is tudsz olvasni, ha a kiemelésekre kattintasz.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita