Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Lehet, hogy butaságot kérdezek, de biztosra szeretnék menni! Anyukámat krónikus szivelégtelenséggel diagnosztizálták pár éve, ezért állandó gyógyszereket szed... ***** 2×5 mg, C*** 2.5 mg, F**** heti 2×,Kálium heti 2×,ezek mellé még az E***** napi kb 2 db. A sz**** elkellett hagynia, mert nem tudta fel emelni a kezét, pedig magas a koleszterin szintje. Nagyon rossz alvó, hiába szedi a S****-t, ami nem igazán használ, mellé szedi a Ma*****-ot mert görcsöl a lába, de most le cseréltem neki a Tőletek rendelt magnézium +aktív B6-ra. Utólag sok mindent rendeltem Tőletek, de ki emelnék kettőt.... szedheti-e a LietoSon-t, és belsőleg a Tea Tree Remedy teafaolajat? Csakmert néha ingadozik a vérnyomása, sokszor 100/50, v 90/ 50 de ez is változó, kb 50-55 kg! Hiába kérdezném a háziorvost, sajnos a válasza az lenne, hogy nem tudja, mivel étrend kiegészítő! Elnézést a hosszú levélért! Köszönöm. Üdvözlettel : Andrea

2023-01-24
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Egyáltalán nem kérdeztél butaságot, de sajnos nem tudok választ megfogalmazni erre a kérdésedre. Az általános protokoll szerint ugyanis, amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állunk, minden esetben egyeztetni kell a kezelőorvossal, mielőtt étrend-kiegészítő alkalmazásába kezdünk. Különösen igaz ez úgy, hogy anyukád többféle gyógyszert is szed. 

Hogy értsd, miért mondom ezt. A teafaolaj egy magas hatóanyagtartalommal bíró, koncentrált kivonat, a Lietosonban lévő macskagyökér és galagonya pedig a vérnyomást is befolyásolhatja, így ezek mellett szükség lehet a gyógyszeradag módosítására, ebben a kérdésben viszont én nem vagyok kompetens.  

Mindenképpen szükségesnek tartom tehát az orvossal való egyeztetést, ennek hiányában sajnos nem tudom javasolni a tápanyagok fogyasztását.

(A gyógyszerek nevét moderálnom kellett, köszönöm szépen a megértésedet.)

Üdvözlettel:
Somogyi Rita