Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Legutóbbi válaszát köszönöm! Az lenne még a kérdésem, hogy a Fitotree kapszula kúra alatt lehet szedni a D. Chen Probiotikum7 + Multivitamin kapszulát (mondjuk ebédnél)? Továbbá olvastam valahol, hogy a teafaolaj lenyelése mérgező. Azonban ezt mind a Fifotree kapszula, mind az olajkoncentrátum tartalmazza. Vagy az ezekben jelenlévő mennyiség ártalmatlan az emberi szervezetre? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Varga Viktor

2016-12-09
Somogyi Rita válasza:

Kedves Viktor!


A teafa olaj nem mérgező, bár az igaz, hogy ha egy teafa illóolaj csomagolásán nincs feltüntetve az, hogy belsőleges fogyasztásra engedélyezett termék (kevés a gyógyszerkönyvi minőség feltüntetése), akkor eszünkbe se jusson azt lenyelni!

Aztán az illóolaj adagolásával is óvatosan kell bánni, mert a napi adagja maximum 1-3 csepp, és azt is el kell keverni kis mézben, vagy tejben és csak ezt követően szabad elfogyasztani. A teafa olaj hatásáért főként a terpének felelnek, így a terpén tartalom is meghatározó.

Más a helyezet az olyan kész termékekkel, melyek teafa olaj kivonatot is tartalmaznak és kifejezetten belsőleges fogyasztásra készülnek, mint a Fitotree kapszula is. Ez a kapszula egy új, kifejezetten illóolajokat stabilizáló technológiával, az ún. mikrokapszulázással készül.

Ennek a technológiának az a lényege, hogy stabilizálják az illékony összetevőket, illetve úgy jutassák el azokat a célállomásig, hogy útjuk közben ne alakuljanak át, és ne bomoljanak le. Fontos, hogy mikrokapszulázással sokkal nagyobb hatóanyag mennyiséget tudunk adagolni, mert a mikrokapszulák több órát töltenek a béltraktusban, de egyenletesen, folyamatosan adagolják a hatóanyagokat, így elkerülhető a hatóanyag felhalmozódás, és a helyi irritáció.  

A mikrokapszulázás forradalmi eljárás, ami egyedüli módja az esszenciális olajok biztonságos, nagyobb dózisú, belső alkalmazásának! Az eljárással a folyékony és illékony hatóanyag részecskékből a módszer segítségével, hatóanyag lebomlás és hatóanyag veszteség nélküli mikrostabil növényi kivonatú végterméket kapunk. Ez technológiai újítás rendkívül meghatározó az eredményesség szempontjából! Ha egy magazin oldalán parfümöt reklámoznak, az illatot tartalmazó csík, csak akkor lesz illatolható, ha megdörzsölöd. Ezek az illatcsíkok is mikrokapszulázottak.

Végezetül pedig: igen A Fitotree kapszula mellett fogyasztható pre-és probiotikum, illetve vitamin kapszula is. És ahogy írtad is, érdemes őket legalább 2 óra különbséggel bevenni a Fitotree kivonathoz képest.

Somogyi Rita