Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Laborvizsgálaton és hasi ultrahangon megállapították, hogy a májam elzsírosodott és valószínűsíthető, hogy ettől a vércukrom is 6,54 lett. Természetesen diéta mellé szeretnék még valamilyen szert támogatásként a gyógyuláshoz. Esetleg a diéta támogatásához is ha tudnál ajánlani valamit hálás lennék. Máriatövis kapszulát néztem, de kérem javaslatod, mi lenne a leghatásosabb?Köszönöm Andrea

2018-04-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

Bizony a májzsírosodás gyakori jelenség, ami sajnos inzulinrezisztenciával vagy cukorbetegséggel párosul a leggyakrabban. Viszont nagyon szépen kezelhető, és visszafordítható a folyamat, elsősorban májkímélő diétával, ahol az egyenletes vércukorszintre is oda kell figyelni. Ezért ebben az esetben naponta legalább 5-ször eszünk, de egyszerre nem többet, mint az ökölbe szorított kézfejünk.

Táplálékaink lúgos vagy bázikus kémhatásúak legyenek, mint  amilyen a köles  a hajdina, a zab, az amarant, vagy a quinoa kásakénét fogyasztva, továbbá a zöldségek, illetve hidegen sajtolt olajok, és csírák. Egyéb alternatívák: psyllium por, goji bogyó, chia mag, konjac liszt, lenmagliszt. 

Fontos szerepet kap itt is a testmozgás, és a kúra ideje alatt a folyadékbevitelt is meg kell emelni. Ez átlagosan 2-3 liter vizet jelent, amit tisztítókúrák alatt még emelni is lehet.

A kolinnal dúsított Máriatövist diagnosztizált májzsírososodás esetén még a Hepaplus articsóka kivonattal is érdemes kiegészíteni. Kimásoltam neked egy ide illő írásomat. 

„Májméregtelenítők; máriatövis vs. articsóka

Ha májtisztításra kerül a szó, akkor két növény kivonata biztos azonnal eszünkbe fog jutni, az egyik az articsóka a másik a máriatövis. – És már jön is a kérdés, hogy melyik a jobb, hatékonyabb, és, hogy lehet-e ötvözni a kettőt? 

A válasz pedig roppant egyszerű. Az articsóka kivonatot  akkor ajánlom különösen a figyelmedbe, ha hedonista típus vagy, azaz szeretsz enni, inni, és élvezeti szereket is használsz, mint a kávé, vagy a cigaretta. Azoknak is ajánlom, akik össze-vissza étkeznek, és rendszertelen életmódjuk puffadással, kérődzéssel, zsírmájjal, és emésztési zavarokkal párosul. A kiálló gyomor, a túlzott hasi zsírlerakódás a felső hasi rész körül, vagy ugyanez a hasi részen; sörhas szintén articsóka kivonatért kiállt!

A máriatövis kivonatot  pedig akkor fogyaszd, ha gyógyszeres kezelés alatt állsz, antibiotikumokat fogyasztasz, környezetszennyezésnek, növényvédő szer maradványoknak és nehéz fémeknek vagy kitéve. Mérgezés, legyen az gomba (Candida gomba is), vagy ételmérgezés, vagy egyéb vegyi anyagok által okozott mérgezés, fertőzés miatti májegészség károsodás, és emésztőrendszeri betegség gyötör.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a máriatövis szilimaron tartalmának köszönheti a hatását! Ez a szerves máriatövis kivonat 160mg szilmaron tartalommal rendelkezik 1 tablettában, és még kolinnal is dúsított, mely a lecitinnel közeli rokonságban álló tápanyag, és ami a szervezet minden sejtjének különösen a máj és idegsejtek működéséhez elengedhetetlenül fontos. A kolin különösen hasznos az epehólyag különféle betegségeiben.

És bizony, ha már nem csak megelőzésről, hanem májbetegségről van szó, akkor érdemes bevetned mind a két növényi kivonatot (tápanyagot), hogy felgyorsítsuk a regenerációt és lerövidítsük a gyógyulási időt.”

Mielőbbi javulást kívánok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita