Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Lábköröm gombára külsőleg kitonailt használom. Gondoltam belsőleg is érdemes lenne szednem valamit. Grapefruit mag kivonatot szedek már 2 hete, azonban nagyon jókat olvastam az aloe vera italról is. Mi a véleményed? Igyam azt is? Nem lesz sok? Várom válaszod, köszönöm, Andrea

2016-11-01
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!
A Grapefruit kivonat nagyszerű ötlet. Nem tudom, hogy milyen kúrába kezdtél, de az a lényeg, hogy a kivonat naringinre legyen standardizálva, mert ez a hatóanyag az, ami a gombákkal felveszi a kesztyűt! Ilyen esetekben én egy speciális kivonatot ajánlok, ami Fitotree névre hallgat, és ami gombaölő hatóanyagokat koncentrál. Ez pedig nem csak a grapefruit naringinje, hanem teafa olajban található - terpin, pinén, cimén, terpinén-4-ol, cineol, a rozmaring olajban lévő carnosol sav, és a kakukkfű olajban lévő thymol  és para-cymene hatóanyagok.

A kivonat standardizálva van, azaz biztosan tudjuk garantálni a hatásért felelős hatóanyagok terápiás dózisát. A terméknévre kattintva tovább tudsz olvasni!

Sajnos az igazságoz az is hozzátartozik, hogy egy ilyen gomba ellenes kúra minimum fél évig tart, és mellette ún. gombadiétát is tartani kell, ami lúgos étrendet jelent, ami redukálja a fehér cukrot, fehér lisztet, tejet és minden feldolgozott élelmiszert.

Ilyenkor a bélflórában is rendet kell tenni, ehhez béltisztítót szoktam javasolni, mert a gond onnan indult el.

Bár nyugodtan fogyaszthatunk Aloe vera italt is pluszként, hiszen az támogatja a teljes emésztőrendszer egészségét, de nem speciális tápanyag semmilyen gombásodás esetén. Viszont kiegészítésnek jó, hasznos.

Diéta és gombaölő kell ide, a kettő együtt működik!
Rudolf Rita