Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Közel 2 éve küzdök e colival a hüvelyembe. Sajnos mostanába a hólyagomra is át terjed és ott is problémákat okoz. Már szedtem antibiotikumot is többször,de újra elő jön. Tőzegafonyat szedem. Rendeltem FitoTree kapszulát is, ezzel kapcsolatba az lenne a kérdésem, hogy Betalocal(vérnyomás csökkentő és szívritmus szabalyzó) lehet e együtt szedni. A betegtajekozatoba nincs írva hogy a grapefruit befolyásolna a hatását, de gondoltam rá kérdezek. Illetve azt szeretném még kérdezi, hogy e mellé még mit javasolsz szedni, hogy véget vessek ennek az állapotnak. Köszönöm válaszod!

2021-02-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Fanni!

Az általános protokoll szerint, amennyiben gyógyszeres kezelés alatt állunk, mindig egyeztetnünk kell a kezelőorvosunkkal, mielőtt étrend-kiegészítő fogyasztásába kezdenénk.

Különösen igaz ez, szívvel kapcsolatos gyógyszerek szedése, és grapefruitmag kivonat alkalmazása esetén, ugyanis a grapefruitmag fokozhatja egyes gyógyszerek hatását.

Az E.Coli baktérium egy antibiotikum rezisztens baktérium, nagyon ragaszkodó, éppen ezért nagyon nehéz megszabadulni tőle. Komplexen kell ellene fellépnünk.

Először is a bélflóra egyensúlyára kell koncentrálnunk. Ennek az oka egyrészt, hogy a bélflóra egyensúlya az alap szervezetünk ellenállóképességének növeléséhez. Másrészt pedig, hogy az E.Coli is a bélflórában élő patogén, probléma akkor alakul ki, amikor ez az egyensúly megbomlik, az E.Coli kerül túlsúlyba, és a bélrendszerből „vándorolva” panaszokat okoz, pl. a hüvelyben vagy a húgyúti rendszerben.

Ferzym® bélflóra ampulla 7 milliárd probiotikumot és plusz prebiotikus rostot tartalmaz.

Mellette szükségünk lesz egy természetes fertőtlenítő, baktérium ellenes kivonatra, ehhez tökéletes választás a FitoTree, amennyiben az orvosod is hozzájárul.

Továbbá, C-vitamin adagolásával tehetjük ellenállóbbá az immunrendszert.

Amire még szeretném felhívni a figyelmet E.coli baktériummal kapcsolatban az a D-mannóz (az Oktogoni üzletünkben beszerezhető, de kiszállítással is tudjuk küldeni). Gyors segítséget nyújt E. Coli fertőzés esetén, azonban a kúrát (1-2 hónap) akkor is célszerű végigcsinálni, hogy véglegesen megszabadulhassunk tőle. ( ez tulajdonképpen egy egyszerű cukor, amihez az E.Coli hozzá tud kapcsolódni, így kiürül a szervezetből). A D-Mannóz az emésztőrendszer felső részében szívódik fel, ezért jobban hasznosul, ha étkezés előtt alkalmazzuk.

A bélflóra egyensúlyának helyreállítása a hüvelyflóra egészségére is hatással van. Tisztálkodáshoz használjatok tejsavas kamillás intim mosakodót.

Sok sikert kívánok a kúrához, és várom  visszajelzésedet, hogyan haladtok!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita