Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Közben ajánlottak egy orvost aki nagy sikereket ért el a rákgyógyításban. Dr Ládi Szabolcs, Ön hallott már róla esetleg? Mi a véleménye? A kurkumával kapcsolatban, azt szedem amit Ön javasolt, csak teljesen más illatú mint a por ez jelent valamit? Olyan mentolos szerű, erős illata van, a pornak meg teljesen más. A port lehet nyersen vízben elkeverve is inni, nem lesz baj? Mert én eddig főve használtam ételekben. Azt olvastam, hogy a kurkuma is jó a rák ellen. Köszönettel:R

2016-01-26
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Dr Ládi Szabolcs egy homeopata orvos, akit ugyan személyesen nem ismerek, de volt szerencsém 2 előadását is meghallgatni. Szerintem szuper választás!

Kurkuma: egy kurkuma kivonat koncentráltan tartalmazza a hatásért felelős kurkuminoidokat, míg az a kurkuma porban (fűszerben) az egyenlőtlenül jelenik meg, így a por nem alkalmas olyan kúrák kiegészítő kezeléséhez, melyeknél terápiás dózis szükséges a hatás eléréséhez. Ez a koncentrálás lesz hatással az illatra is.

A kurkuma por elsősorban fűszerezésre, arcpakolásként, testpakolásként vagy megfázás esetén (késhegynyi mennyiség) teához adva tökéletes. Bővebben a link alatt olvashatsz a felhasználási lehetőségekről!

És valóban sok cikk jelent meg a kurkuma rákprevenciós lehetőségeiről - hiszen a kurkuminok javítják a sejtkommunikációt az egész testben - de ezek még gyerekcipőben járnak, és további kutatásokra van szükség. Rudolf Rita