Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen szerintem meg is csinálom a szúnyogriasztó sprayt. Jobb a spray most mert azt csak gyorsan magunkra fújjuk pl. utcán is és nem kell kenegetni. Esetleg más illóolajat is tehetek bele a teafaolajon kívül pl. citromolajat? Azt olvastam hogy a szúnyogok utálják a citrom illatát. Önöknek van citromolajuk, azt nem láttam a honlapon? És ez az oldat kb meddig áll el? Mi 10 napra megyünk majd és jó lenne ha addig kitartana kettőnknek. Vagy csináljam alkohollal, hogy tartósabb legyen? Csak nem tudom milyet vegyek mármint alkoholból gyógyszertárba vagy önöknél van? Gondolom hűtőben kell tárolni és kb mennyi időnként fújjuk magunkat vele? Köszönettel:N

2019-05-16
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

A teafaolaj mellett használhatsz citromolajat, sőt még jobb, ha inkább citronella vagy citromfű olajat választasz. Ezt kiegészítheted még levendula és geránium olajjal is! – hiszen ezek a leghatásosabbak. Ez a módszer nagyon hatékony; az embereknek egyáltalán nem ártanak ezek az illóolajok, és a rovarok számára sem mérgező. Egyszerűen idegesíti őket ezeknek a termékeknek a szaga, és továbbállnak. Minden illóolajat beszerezhetsz bioboltunkban - weboldalunkon csak a teafaolaj van fenn sajnos - az Oktogon téren, vagy más bioboltban. Az alkohollal azonban óvatosan bánj, a mandula alapú bázisolaj sokkal jobb a bőrödnek. Az olajkeverékhez azonban adhatsz 1-2 evőkanál 40%-os alkoholt, hogy megkönnyítsd a felkenést. Hűtés nélkül is kibír 10 napot, de hűtéssel 30 napig is eláll, persze frissen is elkészítheted őket. 

Érdekesség 
Tudod, hogyan tarthatod még távol magadtól a szúnyogokat? Egyél meg egy tányér spagettit fokhagymával, olíva olajjal és erős paprikával. A paprika B- és C-vitaminban gazdag, és amikor verejtékezel, olyan illatot fogsz árasztani, ami felettébb kellemetlen a rovarok számára.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita