Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen megnézem a hajfestéket. Én inkább szinezni szoktam, gondolom ebből is van szinező? Még eszembe jutott pár dolog, hogy esetleg tudna ajánlani könyvet amit olvashatnék terhességről, babavárásról? Írta hogy olvasgassak erről de annyi ilyen könyv van Ön melyiket ajánlja ami tényleg jól leírja a dolgokat és tanácsokat tippeket is ad? Ételbe írta hogy a minőségi ételeket egyem de sajnos én nem tudok mindig olyan drága dolgokat venni :( pedig nagyon szeretnék de sajnos a fizetések nincsenek arányba a kiadásokkal. Szoktam bioboltban vásárolni de olyan árak vannak, hogy sajnos nem sűrűn tudok oda járni. A momnál lévő piac is baromi drága vagy Ön tudna ajánlani helyeket ahol jó minőségű ételeket vehetnék? Régen a bio volt a természetes most meg azért fizetünk rengeteget, hogy újra egészségesen ehessünk, elég szomorú:( Van olyan étel amit ilyenkor mellőzni kell? És melyek azok amik nagyon jók és segítik a baba fejlődését? Még arról érdeklődnék, hogy van ugye sok káros anyag ami nem jó ilyenkor ha belélegezzük. Ez vonatkozik a felmosó, mosószerekre, parfümökre is? Sajnos cigifüst van itt a házunkba a szomszédok állandóan bagóznak és nem lehet rendesen szellőztetni. Köszönöm és elnézést, hogy ennyit kérdezek csak Öntől mindig olyan jó válaszokat és tanácsokat kapok :)

2019-07-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Kriszti!

Fedezd fel a környékedet, biztosan vannak még más piacok és boltok is a közeledben. Nekem eddig csak jó tapasztalataim vannak a piacokkal, mind árral, mind minőséggel kapcsolatban. Sok-sok zöldségre és gyümölcsre van szükséged, és az általam igen kedvelt  köles, hajdina kásák is, igen gazdaságosak. Beszélgess a piacon, hogy milyen alapanyagokból mit készítenek az emberek, és ha csatlakozol baba-mama csoportokhoz, akkor ott még több tápláló és gazdaságos receptre lelhetsz. Ugyanitt használt könyvekhez is lehet jutni, én figyelmedbe ajánlok most kettőt:

  • Kele Fodor Ákos - Peer Krisztina: Megálmodtalak - Lélektani napló terhes anyáknak és várandós apáknak
  • Királyi Natália - Sződy Judit - W. Ungváry Renáta - Mami Info - SOS válaszok a babatervezéstől hatéves korig

Továbbá, amennyire csak lehet kerüljük a kemikáliákat, de szmog és cigaretta füst mindig fog érni… Ugyanakkor ez nem jelent akkora veszélyt, mint az, hogy túlrágódod a dolgokat, nem mozogsz rendszeresen, és nem igyekszel a tápanyagokban gazdag táplálkozásra. Főzz, sétálj nagyokat, mozogj és lélegezz mélyeket a friss levegőn. Már holnap menj ki a szabadba egy pokróccal, feküdj be egy fa árnyéka alá, és olvass el egy könnyed csajos regényt. Pihenj, kapcsolj ki!

A pedig a terhesség alatt megkívánsz például egy kakaós csigát, nyugodtan edd meg. Jót fog tenni Neked és a babának is. Kerüld a szélsőségeket, maradj mértékletes!

Üdvözlettel:
Somogyi Rita