Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen kipróbálom ezeket. Gondolom a no acid tabletta sem árt ha nem reflux betegségről van szó? Egyébként csodálkozom is hogy ilyen bajom lett mert már több mint egy éve nem eszem glutént, laktóz, fehér termékeket sem. Igaz pár hete elnyaltam pár fagyit meg pizzát is ettem lehet hogy ettől lett ez a valami hogy sokáig nem ettem fehér cukrot (csak eritrittel készítettem az ételeket) vagy glutént, laktózt. Én mindig azt hittem hogy egy életmódváltással majd jobb lesz a közérzetem nem leszek annyira fáradt, nem leszek felfúvódva de nálam sajnos nem így történt hiába hagytam el ezeket a dolgokat jelentkezik még felfúvódás vagy rossz gyomor közérzet. Bár előtte sem ettem azért rengeteget ezekből mindig is próbáltam egészségesen étkezni. Nem ettem/eszem zsíros fűszeres ételeket, nem dohányzom, nem cigizek, szénsavas vagy más üdítőket sem iszom csak ásványvíz. Szóval nem értem hogy miért jönnek ilyen rossz dolgok. A másik ami még ehhez társul hogy olyan nehezen tudok böfögni olyan mintha bent maradna a levegő. Régen tudtam ételek után igaz előfordult már ilyen hogy volt 1-1 nap hogy nehezen tudtam de aztán elmúlt. Most meg már lassan 1 hete tart ez az állapot és olyan rossz, nem szeretnék így maradni:( Köszönettel

2017-07-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Mivel csak találgatunk, mert orvosi időpontra vársz, így nagyon nehéz válaszolnom a kérdésedre. Amint meglesz a diagnózis, úgy többet tudok Én is hozzátenni.

Egy biztos, hogy gyomorpanaszok esetén az általam javasolt kiegészítőkkel nem nagyon lehet tévedni, de a siker nem lehet teljes, ha nem ismerjük, hogy milyen esetleges kiváltó okok lehetnek még.

Az EGÉSZséget Én egy tortával szoktam szimbolizálni. A tortának vannak szeletei, melyek mind-mind részei az egésznek. Az egyik szelet valóban a tudatos táplálkozás, de az önmagában még mindig kevés az EGÉSZhez. Gondolok itt pl.: a testmozgásra, a pozitív gondolkodásra, a stresszhelyzetekhez való hozzáállásunkra, amit gyerekkori szocializáció is befolyásol…. és ott vannak még az általunk nem befolyásolható szeletek is, mint a tömegtermelés és tömegtermesztés okozta csökkenő tápanyag tartalom az élelmiszerekben, a savas esők vagy éppen az UV hatása….és ott van még a genetika szelete is….

Egyszóval az egészség összetett dolog, test-szellem-lélek egysége, melyek egymástól nem szétválasztható dolgok. Gyomorpanaszokat okozhat például a meg nem emésztett, el nem engedett érzelmi trauma is. Ilyenkor szoktam javasolni, hogy az étrendet adaptogén gyógynövényekkel dúsítsuk, melyek a stresszhez való alkalmazkodásban segítenek anélkül, hogy leszedálnának.

A kiemelésre kattintva tovább is tudsz olvasni.

Egyszóval kezdj bele a kúrádba, közben pedig járd végig az orvosi kivizsgálásokat. Rostanyagokkal, enzimekkel, hasznos bélbaktériumokkal és ásványi anyagokkal  történő étrendi dúsítás, rosszat még senkivel sem tett. ;)

Rudolf Rita