Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen kipróbálom. Ez esetben hogy szedjem majd a tablettákat és meddig? Itt is van étkezési szabály hogy a kúra alatt mit és hogy lehet enni? (mert a keserűsósnál úgy van hogy aznap már szinte alig lehet enni és inni se de gondolom amit Ön ajánlott az nem pár nap alatt tisztít) Akkor ezzel is olyan hatást érhetek el mint a keserűsós oldattal, széklettel távoznak az epekövek? Voltam pár hete hasi uh-n de szerencsére nem mutattak ki követ, csak azért ajánlották máshol ezt a keserűsós tisztítást mert ugye a máj picit nagyobb meg az epehólyagban van az a polypus is és elvileg májtisztítással sokat lehetne rajta segíteni. Önnek egyébként mi a véleménye a keserűsós olivás tisztításról?

2017-10-31
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

A Keserűsós-Olivás májtisztításról csak annyiban foglalnék állást, hogy az egészség megtartása, vagy annak visszaszerzése sosem gyors és drasztikus megoldásokkal érhetők el. Ezek a megoldások nem utolsósorban nagyon veszélyesek is lehetnek. Hogy szemléltessem, gondold csak el, hogy éveken keresztül nem mozogsz semmit, majd aztán egy hétfő reggel elindulsz lefutni egy maratont 4 óra alatt. Hát a legkellemesebb reakciója az lenne a szervezetednek, hogy 4 napig nem bírsz megmozdulni sem. És jobb esetben csak ez, hiszen nem mindegy a kő mérete és elhelyezkedése, a keserűsó ráadásul drasztikus hashajtó, ami könnyedén  felboríthatja a vízháztartást, és csökkenti a tápanyagok hasznosulását. A sokszor hosszú éveken keresztül tartó helytelen életmód miatti egyensúlyvesztést, soha nem lehet pár nap alatt rendbe tenni.  

Egészségünk és epeköveink érdekében is a legfontosabb lépések; a rendszeres testmozgás, a bőséges folyadékbevitel, az élelmi rostokban és tápanyagokban gazdag minőségi táplálkozás, a finomított szénhidrátok redukálása, a cukros ételek és italok feladása, a testsúly normalizálása. Így már hosszú távú sikereket zsebelhetünk be!

Fentiek kiegészítéseként jöhetnek kiegészítő célzott tápanyagok. Ilyen a kolinnal dúsított, standardizált Máriatövis mag kivonat és a Lecitin is, melyeket 2*1-esével fogyaszthatunk étkezések közben, minimum 60, vagy maximum 120 napos kúra keretében.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita