Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen kipróbáljuk ezeket. Teafaolajból esetleg lehet csinálni permetet is vízzel és azt magunkra fújni? Hamarosan olyan helyre megyünk ahol sok lesz a szúnyog, szúnyogháló sincs és nem szeretnénk ha összecsipkednének minket. Tudom, hogy van sokféle szúnyogírtó spray meg krém csak nem tudom melyik lenne a leghatásosabb (sajnos engem nagyon szeretnek a szúnyogok le sem tudom vakarni őket magamról és mindig tele vagyok csípésekkel amik nagyon viszketnek) Valami nagyon erős kéne ami távoltartja őket. A másik kérdés, hogy vírusos gennyes torokgyulladásra tudna-e valami jót ajánlani? Páromnak van előszor csak a nyirokcsomó dagadt be a nyakán arra kapott antibiotikumot (3 napig kellett szedni azibiot a neve) attól sajnos tiszta kiütés lett arra kapott lordestine-t. A duzzanat elmúlt viszont most szörnyen fáj a torka alig tud nyelni pépeset eszik azt is nehezen. A nyelvcsap is meg van duzzadva beszélni is alig bír. Volt vérvételen ott a CPR magasabb de a többi jó. Volt gégészeten is ott mondták hogy vírusos meg gennyes torokgyulladás (nincs mandulája) vettek a torkából kenetet csütörtökre lesz meg. Addig cataflamot írtak fel meg vettünk flogosol öblögetőt de nem nagyon segít egyik se. Vett strepsilst is de ezek mind csak ideig óráig használnak. Ha ez vírus akkor antibiotikumot nem kaphat remélem nem azt írnak majd fel de akkor mit. Ez hamar elmúlik vagy hosszantartó betegség? És fertőző is, maszkban van itthon remélem nem kapom el, Ön szerint elég a maszk? Köszönettel:N

2019-05-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

A teafaolaj feloldásához mindig valamilyen bázisolajra van szükségünk. Így, ha krém helyett inkább testpermetet szeretnétek alkalmazni, akkor a recept a következő: 50 ml mandulaolajhoz adjatok 5 ml teafaolajat és ezt rázzátok össze egy pumpás flakonban. (A bázisolaj miatt érdemes sötétebb flakont keresni. Minden további használat előtt felrázandó!

Amíg várjátok a laboreredményt, és azt, hogy ennek függvényében milyen kezelést javasol az orvos, addig torokfertőtlenítésére és gyulladáscsökkentésre használjatok az extra sűrű alkoholmentes propolisz cseppet. Segítségetekre lehet még a Fitotree csepp is, mint antibakteriális és vírusellenes kivonat. Továbbá gyorsabban leküzdhető a panasz, ha az immunrendszer 70%-át biztosító bélflórát is megtápláljuk, amihez segítségül hívhatjátok a szimbiotikumokat, melyeket a Ferzym® bélflóra ampulla egyesít.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita