Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen igen nézegettük a kollagén italt is csak a leírásban az van hogy ha csontritkulás van akkor kell hozzá a zöld kagyló kapszula akkor magában nem elég a folyadék? Már elkezdtem szedni a máriatövist és a lecitint. Mindenképp naponta 2x1-esével szedjem ha csak 1-et veszek be belőlük úgy nem hatásos? A máriatövisnél napi 1 kapszula van írva. Igaz a lecitinnél napi 2 :) Esetleg ihatok még ezek mellett gyógyteákat is máj vagy epetisztítót? Azt is tudna esetleg ajánlani, hogy milyen gyógytea lenne hatásos ezek mellett még? Csíráztatom a magokat is amiket ajánlott, búzafűport akkor nem vettem a glutén miatt. Azt mással nem lehetne pótolni? Olyan jókat írnak róla kár hogy nem ihatom. A gabonák közül szoktam enni (azt régebben is) quinoát, barna rizst, hajdinát, de a kölestől valamiért szelek keletkeznek nem értem miért. Azt akkor elhagyjam? Köszönettel:N

2017-11-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves N!

Az, hogy milyen kiegészítőket kombinálunk, azt mindig a probléma foka határozza meg. Csontritkulás esetén például nem mindegy, hogy az, milyen mértékű. És bár a folyékony kollagén esetében igaz az, hogy ez a fehérje önmagában is hozzájárul az erősebb csontozat kialakításához, erősebb csontritkulásnál azt C- és D3-vitaminnal, zöldkagyló kivonattalhialuronsavval, klimax korában pedig még, görögszéna kivonattal is kiegészíthetjük.

Ugyanez vonatkozik az adagolásokra is. Az általánostól eltérő adagolásokat szintén a probléma foka befolyásolja. A Lecitinnel kapcsolatban, igen ha fennálló epekövességről van szó – mert úgy emlékszem arra kerestél májtisztító megoldást – akkor napi 2x1 Lecitin kapszula adagolása az ajánlott, ez az alap elvárható 2400mg.

Gyógyteákat természetesen fogyaszthatsz. Kiváló májtisztító például a Shi Lin Tong tea, vagy a máj meridián teakeverék.

A kölest, pedig szerintem fogyaszd nyugodtan, nem a kölessel van a baj. A kölesnek ugyanis nagyon magas a rost tartalma ezért okozhat nálad puffadást. Kicsit el lehet tolódva a bélflórád. A májtisztító kúra végeztével vagy annak szünetében én csinálnék egy Ferzym bélflóra kúrát, legalább 30 napig. Meglátod utána a köles sem fog annyira puffasztani.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita