Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen:) Akkor szedem továbbra is amiket eddig. Máriatövismagolajat lehet még szedni pluszba a máriatövis kapszula mellett? A másik kérdés, hogy akkor ha ezeket szedem folyamatosan ezek is képesek feloldani az epeköveket és kiürülhetnek majd a szervezetből? Vagy ezek csak arra vannak hogy ne alakuljon ki jobban vagy ne legyen nagyobb mint most? Én attól félek ha feloldódnak a kövek és úgy ürülnek ki akkor nem-e zárják el a kisebbek az epevezetéket vagy nem-e okoznak valami galibát. Mert úgy tudom hogy a pici 1-2 mm-es kövekkel kell vigyázni mert azok elzárhatják meg sok gondot okozhatnak. Csak nem értem hogyha sikerül feloldani akkor azt hogy kell elképzelni, hogy egybe kiürül mármint most 9mm-es vagy kisebb darabokban ürül ki? Hallottam hogy van olyan módszer is hogy nem veszik ki az epehólyagot hanem szétzúzzák de ott is fennállhat ilyen hogy apróbbak lesznek és bajt okoznak? Azt amit írtam epesav kapszulát Ön szerint érdemes megpróbálni segít ha epesavat is szedek?

2020-08-10
Somogyi Rita válasza:

Kedves Éva!

Amennyiben a máj tehermentesítéséről van szó, keresve se találhatnánk célzottabb kivonatot, mint a 160 mg szilimarinra standardizált kolinnal is dúsított máriatövismag kivonatot.

Mellette fogyaszthatunk hidegen sajtolt olajokat, ez lehet akár a máriatövismag olaj is, de az általad jelenleg is fogyasztott lenmagolaj is tökéletes választás.

Ha az orvosi diagnózis során a szakorvos még nem látta indokoltnak a műtétet vagy egyéb beavatkozást, ahogyan azt korábban is említettem, akkor étrended reformálásával és célzott kiegészítőkkel lehetőséged van az epekő természetes zúzására. Egy 9 mm-es kő esetén, ha ez meg is történik, egészen biztos, hogy hosszú kúraidőre kell felkészülni, és közben kérlek, folyamatosan tartsd a kapcsolatot a kezelőorvosoddal.

Az, hogy a kő, mikor, hogyan, milyen módon fog szétesni (egyben egészen biztos, hogy nem ürül ki egy majdnem 1 cm-es kő) ezt én sajnos nem tudom Neked pontosan megmondani. Erről is érdemes kikérni a szakorvos véleményét, esetleges félelmeidet is megosztani vele, pontosabb választ tud adni a kérdéseidre, hiszen ez a szakterülete.

Az epesav kapszulát sajnos nem ismerem, így erről nem tudok véleményt formálni.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita