Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen akkor így fogok eljárni. A görögszéna csíráztatás is jól hangzik, szeretem a csírákat és szoktam is enni bár sajnos ritkán mert nem mindig sikerül a csíráztatás. Most nincs már csíráztató edényem esetleg a görögszénát máshogy is ki tudom csíráztatni? Ha mondjuk egy tányérra teszem, vagy úgy megposhadna? A stress kapszuláról is jókat hallottam, bár most vettem folsav öröm vitamint esetleg az helyettesítheti a stress control kapszulát ha a folsavot szedem most? Köszönönettel

2017-07-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

A folsav, vagy más néven örömvitamin nem azonnal körbe irható, megmagyarázható hangulatingadozásra való vitamin. Valóban jó kedvre derít, de ha tudjuk, hogy közérzetünk egy bizonyos ok miatt változékony, ráadásul a helyzeten nem is tudunk azonnal változtatni, mert pont benne vagyunk, pl., válás, munkahelyi stressz… akkor jobban járunk az adaptogén kivonatokkal , melyek ezekhez a helyzetekhez segítik alkalmazkodni a szervezetet.

A csíráztatásról ide kattintva olvashatsz bővebben. Csíráztatni befőttes üveg, üvegtál, vagy üvegpohár segítségével is lehet (bár ez szerintem nehezebb), ha ¼ rész csírával töltjük fel a kiválasztott edényt, és ahhoz 4-szer annyi vizet adunk. Az edény szájára gézlapot kell tenni, amit befőttes gumival lehet rögzíteni. Másnap le kell önteni róla a vizet, és ezt követően naponta 2-3 alkalommal már csak át kell öblíteni a magokat, majd vissza kell csepegtetést követően önteni az edénykébe.

Rudolf Rita