Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen a válaszod és az articsóka kivonat ajánlását! Az lenne még a kérdésem, hogy a tablettát esetleg lehet articsóka teával helyettesíteni? A gyógyteák közelebb állnak hozzám, úgy gondolom abban nincs semmilyen adalékanyag, ami a tablettákban van. A minimum kúra ideje ennek is 60 nap, mint a specchiasol termékeknek? Folyamatosan meddig szedhető/iható? Köszönettel, Vivien

2017-06-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Vivien!

Egy szárított gyógynövény soha nem lesz egyenértékű egy koncentrált, a hatásért felelős hatóanyagra standardizált kivonattal, de articsóka kivonatnál még ennél is többről van szó!  

Az articsókában ugyanis a klorogénsav tartalom a meghatározó, mert annak észtere a cinarin, ami a hatásért felelős fő hatóanyag, és a cinarin zöme bizony az articsóka feldolgozása során keletkezik! Ez az Articsóka kivonat, pedig erre a fő hatóanyagra, a cinarinra standardizált, ami 17,5 mg cinarin tartalmat jelent kapszulánként! Arról nem is beszélve, hogy a hatás eléréséhez szükség van egy terápiás mennyiségre is. A szárított verzióban ez a hatóanyag nem éri el azt a mennyiséget, hogy erről beszéljünk.

Az adalékanyagok miatt pedig nem kell aggódnod. Hangsúlyoznunk kell, hogy minden Olimp Labs termék a jelenlegi táplálkozási trendek, a táplálkozástudomány, valamint a gyártási technológiák legújabb vívmányai segítségével készülnek.

A gyártási ciklus legfontosabb elemei közé tartoznak a modern minőségellenőrző (mikrobiológiai, fizikai és kémiai) laboratóriumok. Ezek a laboratóriumok a legjobb minőségű műszerekkel vannak felszerelve, pl. nagyteljesítményű folyadék kromatográf, gázkromatográf GC, AAS atomabszorpciós berendezés spektrometriával, egy sor vékonyréteg-TLC-kromatográf, a bomlás idejének megállapítására szolgáló berendezés, higany analizátor. Ennek köszönhetően tudják megállapítani pl. az aktív összetevő tartalmat, a nyersanyagok mikrobiológiai, fizikai és kémiai paramétereit. A gyártás minden fázisában végeznek minőségellenőrzést, hogy biztosak lehessenek abban, hogy a vásárló kezébe teljes értékű, hatékony termék kerül.

A Hepaplus™ articsóka kapszula minimumkúrája 60 nap, maximum kúraideje 120 nap. A kúra évente kétszer ismételhető.

Sok sikert kívánunk a kúrádhoz!

Üdvözlettel:

Rudolf Rita