Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen a válaszát akkor veszek olyan moring feszesítőt is amit ajánlott. Azt még megkérdezhetném, hogy ezek kb hány hónapra elegendőek mennyit kéne venni belőle? Vagy elég 1 tégellyel is vennem? Ahogy írta 3 hónapig szükséges használni és utána szünet vagy elég 3 hónapig? És utána ha segít esetleg eltüntetni az apróbb ráncokat és a harcsaszájat akkor ha nem használom a későbbiekben akkor visszaállhat a régi állapot? A másik kérdésem a hajjal kapcsolatos, nézegettem a Dr Natur olajakat valamelyiknél olvastam hogy fejbőrbe vagy hajvégekre is jó hatással van ha nem csak belülről fogyasztjuk hanem bekenjük vele a hajat vagy fejbőrt is. Érdekelne, hogy erősítésre, dúsításra melyik olaj lenne a legjobb? Nekem eléggé hullik sajnos a hajam most pedig már jó hosszúra megnőtt, lehet hogy emiatt is. És eléggé el van vékonyodva a vége:( De nem szeretném levágatni, tudom hogy azt kéne csak annyi évet vártam rá hogy megnőjön ilyen hosszúra. Régebben vágattam vissza belőle de nem erősödött meg lehet hogy nekem alapból is ilyen a hajam, sose volt olyan szép sűrű és vastagszálú, gyerekkoromban sem. Igaz még tinikoromba meg tudott nőni hosszabbra elvékonyodás nélkül de aztán elkezdtem használni hajfestéket és lehet hogy az tönkretette. De sokszor vágattam volt hogy nagyon rövidre is szóval lett volna ideje erősödni:)) Hajfestéket már nem is használok vagy 15 éve csak ammoniamentes szinezőt de azt is ritkán és csak az ősz hajszálak miatt:) De már sajnos festeni kéne mert ugye a szinező nem sokáig tart és látszanak az ősz hajszálak. Régebben szedtem az Önök hajvitaminját is kúrát is csináltam belőle de valamiért nem segített meg a sörélesztő tablettát is szedtem. Ezért gondoltam hogy megpróbálnám kívülről hátha a fejbőrbe juttatva jobban segítene pl. az olaj. Az utolsó kérdés, hogy az új gold C vitamin kapszula nem okoz vesehomokot vesekövet az arra hajlamosoknál? (egyébként ez a többi C vitaminjuk esetében is érdekelne) Anyukám szedi, neki régebben volt sajnos párszor veseköve, amivel kórházba is került hogy ki tudják hajtani mert nem tudott olyankor pisilni se. Szóval picit aggódunk nehogy okozzon ilyet a C vitamin kapszula. Vagy ha esetleg 2 naponta szedi úgy is jó? Persze ő is sok folyadékot iszik meg teákat is hársfa, gyümölcstea, ásványvíz. Igaz reggelente szokott egy kis cappucinót is inni. Köszönettel:Krisz

2020-05-18
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisz!

Sajnos, nem tudom Neked pontosan megmondani, hogy mennyi ideig lesz elegendő a Moringcé feszesítő szérum, illetve az anti-aging krém, hiszen ez attól is függ, hogy milyen vastagon viszed fel őket. Saját tapasztalatomat tudom Neked leírni, rendszeres, reggel-este tartó használattal az anti-aging krém, kb. 1 hónap alatt fogyott el.

Igen és a kúraidő minimum 3 hónap. Ennyi idő szükséges, hogy látványos eredményeket zsebelhessünk be. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy bőrünk állapota nem csak külső hatóanyagoktól szépül. A bőr öregedésének lassításához nélkülözhetetlen a tudatos táplálkozás, a bőséges folyadékbevitel, fontos a jó emésztés, az egészséges bélflóra… és még sorolhatnánk. Ez úgy kell elképzelni, mint egy nagy tortát, ami sok szeletes, és minden egyes szeletnek szerepe van egészben.

Összességében tehát, magát az öregedést megállítani nem lehet, de lassítani határozottan igen. A bőr egészsége önmagában fiatalos kinézetet sugall. Ha erre tudatosan törekszünk a változást mindenki vissza fogja jelezni, még, ha nem is tudják pontosan megfogalmazni mi az. pl: De jól nézel ki! Mi változott az életedben?

A haj állapota is mindig nagyon jó visszajelzője (kivetítője) testünk állapotának, vagyis, ha hajunk hullik, vagy vékony szálú, az ellen elsősorban belülről tudunk tenni. Valóban, leggyakrabban a tápanyag hiány a gond, ilyenkor az elsődleges kivonat a Bio Silica®, de kiváltó ok lehet pl. a stressz is, ami egyébként tovább növeli a tápanyaghiányt, ezért ebben az esetben stressz-oldó adaptogén kivonatokat is adunk. Harmadik gyakori kiváltó ok a pajzsmirigy nem megfelelő egészsége, itt általánosan 3 tápanyagra van szükség (független, hogy alul- vagy felülműködő, esetleg autoimmun eredet-e) szerves szelénreszerves cinkre  és D3-vitaminra.

És ott vannak az egyéb hormonháztartással kapcsolatos kiváltó okok, amikor nagyszerű segítség a gamma-linolénsav, ami a ligetszépe olaj  kivonatban található meg nagy mennyiségében.

Természetesen a kiegészítők mellett alkalmazhatsz hajhullást csökkentő samponokat, hajerősítő készítményeket, vagy akár olyan olajokat is nevethetsz, mint a hidegen sajtolt lenmagolaj vagy a mákolaj. Ezek az olajok gazdagok omega zsírsavakban, így megtámogatják hajad egészségét, a kiemelésre kattintva bővebben is olvashatsz róluk és alkalmazásukról. De először mindig az okot kell felderítenünk, hogy ellene célzottan tudjunk fellépni.

Nagy mennyiségű aszkorbinsav fogyasztása sem vezet vesekő képződéshez, különösen nem akkor, ha szerves formulában található meg, mint a Gold-Vit® C, vagy a Natur Tanya 1000 mg-os C-vitaminban. Ezeknek a vitaminoknak a fogyasztása biztonságos. Egyébként is érdemes fenntartással kezelni minden olyan információt, melyet az interneten találunk, hiszen alapos utánajárással kiderül, hogy azok nem igazak, vagy csak rész igazságot tartalmaznak.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita