Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen a tanácsát, megveszem a Calcium tablettát. Ezek szerint tápanyagokból akkor nem tudjuk teljesen felvenni a calciumot? Pl. chia mag, brokkoli stb? Egyet szeretnék még kérdezni, sajnos nagyon pici mellel áldott meg a sors és most hogy életmódot váltottam picit fogytam is és persze hogy a mellem is kisebb lett. Mintha lett volna Önöknél valamilyen termék, krém amivel meg lehet nagyobbítani a melleket? Ez biztonságos és mennyi ideig kellene használni, hogy látható legyen a változás? Nagyon pici melleknél is segít vagy csak minimálisan nő meg tőle amit nem is nagyon lehet majd észrevenni? Köszönettel:Niki

2017-05-22
Somogyi Rita válasza:

Kedves Niki!

Igen, általánosan azt mondhatjuk, hogy kiegyensúlyozott vegyes táplálkozással is sokszor gondot jelent az ásványi anyag raktárak feltöltése, ezért évente 1-2 alkalommal, egy kalciummal történő étrendi dúsítás nem árt, különösen 40 felett.

Sok tényezőnek van szerepe a kalciumszint alakulásában. Van, amin lehet változtatni, például lehet nem dohányozni, lehet nem cukros üdítőn tengődni, és van, amin nem lehet, például a fent említett csökkenő tápanyag mennyiség az élelmiszereinkben a kilúgozott földek okán, vagy hogy valaki nő és hogy öregszik.

Akkor, ha diagnosztizált betegségünk van, pl. csontritkulás, vagy a menopauza idejébe léptünk már érdemes hosszabb kúraidőkben gondolkodni, és emelni a D3-vitamin bevitelét is, illetve javasolt K2-vitaminnal  is kiegészíteni a kúrát. Mindkettőt összefüggésbe hozzák az elégtelen kalciumfelszívódással, a negatív kalcium egyensúllyal, és a pajzsmirigy hormon kompenzációs emelkedésével, ami nagymértékű csontvesztéshez vezet.

Ugyanakkor a megelőzésben, illetve a kezelésben is, az első lépés a megfelelő táplálkozás!

Ami pedig a kebelnövelést illeti: Több mint 300 étel tartalmaz fitoösztrogéneket (szója, bab, borsó, len, hajdina, lóhere..). A legjobb minőségű, és legtöbbet kutatott fitoösztrogén forrást azonban a lepkeszeg magjából kivont fitoösztrogének jelentik, ezek közül is a diosgenin. A fitoösztrogének az ösztrogénhez hasonló térszerkezettel bíró, természetes vegyületek, melyek a hormonális egyensúlyt szabályozzák, de mindezt ösztrogén mellékhatás nélkül teszik. 

A görögszéna hormonális egyensúlyt szabályzó hatását nagyon sokféleképp használhatjuk ki, legismertebb tulajdonságai; enyhíti a változókori tüneteket, és azok szövődményeit, mint csontritkulás, diabétesz, magas vérnyomás, izomsorvadás. Kezeli a menzesz előtt jelentkező kellemetlen tüneteket (PMS). Szoptatós kismamáknál fokozza a tejelválasztást, ez a tulajdonsága egyébként az ókor óta ismert. Megoldás túl erős havi vérzés vagy vérzés kimaradás esetén. 

Mindezek mellett pedig van egy kellemes mellékhatása, hogy feszesebbé, teltebbé varázsolja a melleket. Ez egy kúra alatt, ami 3 hónapos (a kúra felég általában nem érezhető semmi változás, de ettől nem kell megijedni) egy kosármérettel is megnövelheti melleink méretét. Ez a kebelnövelő, feszesítő hatás fontos pszichológiai frusztrációk oldója, mely kialakulhat szoptatás vagy nagy súlycsökkenés eredményeként jelentkező mellpetyhüdtség okán. Mivel természetes anyagról van szó, a kúrákat évente ismételni kell.  

Természetesen a siker érdekében standardizált kivonat, és kúraszerű alkalmazás szükséges, ezért csakis tabletta formát javaslok fogyasztani. Az Erbavita görögszéna tabletta nem csak, hogy standardizált, de mikronizált is, ami tökéletes biohasznosulásról gondoskodik. Naponta 3x2 tablettát fogyasztunk belőle, az étkezések előtt, bőséges folyadékkal.

Feltétlen próbáld ki!
Rudolf Rita