Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm szépen a sok segítséget. Megvettem mindent amit ajánlott:) 2 napja kenem az arcom a csipkebogyóolajjal. Ön szerint attól lehetnek pattanások? Sajnos mióta kenem kijött a homlokomra pár apró meg oldalt is :( Úgy utálom hogy ilyen bőröm van alig használhatok valamit:( Pedig olyan jókat olvastam róla és nekem semmi nem jó ami másnak :( Sajnos egész életembe küzdöttem a bőrrel, tinikoromba rengeteg pattanás (de szerencsére nem olyan ami után heg marad csak apró pirosak) aztán mikor elmúltak akkor kezdtek kijönni rajtam a barna pöttyök anyajegyek meg a többi. Pedig régen azért még normálisabbak voltak a tápanyagok meg az uv, szerintem nemcsak ezektől függ hogy ilyen lesz a bőr hanem öröklés kérdése is :( Bár a családba csak a keresztanyám volt tinikorban pattanásos. Jó lenne használni a csipkebogyóolajat. esetleg jobb ha keverem valamivel és úgy raknám az arcomra, csak mivel? Ezt amúgy mindennnap lehet kenni az arcra? Ja még egy kérdés hogy már pörk alakult ki a lézeres kezelés után az arcon, gondolom hamarosan leesik. Utána lehet majd kenni az argán olajjal? Próbáltam utánanézni a neten hogy mikor leesik a pörk akkor le kell-e majd ragasztani ha utcára megyek az uv sugárzás miatta de nem sokat találtam erről. A sebész azt mondta hogy nem kell. De páran emg mondták hogy akkor végülis egy új bőrréteg lesz a pörk helyén és azt védeni kell szóval nem értem de tényleg ez lenne a logikus. Kenem majd a napozókrémmel de le is ragasszam ha utcára megyek? nem szeretném hogy foltos legyen. Alapozóval vagy korrektorral pörkleesés után már lehet kenni? Köszönettel:Krisz

2019-04-23
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisz!

A felnőttkori pattanások hátterében az esetek túlnyomó többségében hormonális egyensúlyzavar áll. Ennek az egyensúlynak a visszaszerzéséhez megkerülhetetlen az életmódváltás, azonban, ha ez megtörténik, akkor az, bőrünk minőségén is látszódni fog. Tény, hogy a környezeti ártalmak is hatással vannak bőrünk minőségére, különösen az UV, ez ellen azonban csak egy módszer léteik, és ez: a védekezés.

A csipkebogyómag olaj  nagyon tiszta, és engedi lélegezni a bőrt, nem okoz pattanásokat. Az előfordulhat, hogy tisztító komponensei a használat elején előidéz egy-két patit, de ezek legkésőbb 7-10 napon belül elmúlnak. Minden este lehet alkalmazni, alapos arctisztítást követően kell felvinni az arc bőrére, könnyed mozdulatokkal bemasszírozva. Használhatsz hozzá Aloe elsősegély gélt,  hogy vizesebb bázisú „gyógykrémet” kapj. Egy mogyorónyi Aloe gélhez adj egy fél mokkáskanálnyi mennyiségű csipkeolajat, dolgozd össze őket a tenyeredbe, és vidd fel így a bőrödre!

Amink leesik a pörk a lézerrel kezelt bőrfelületről, úgy azonnal használhatod az Argán olajat.  Direkt napozásnak kitenni a bőrt természetesen csak magas faktorszámú naptejes védekezéssel  lehet, leragasztásra azonban nincs szükség. Alapozót és korrektort is használhatsz a pörkleesés után.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita