Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm legutóbbi válaszát is! Szeretném immunrendszeremet még jobban megerősíteni. Így az lenne még a kérdésem, hogy a Fitotree kapszula kúra mellett lehet-e szedni Dr. Chen Multi-Max vitamin+20 mg Q10+szelén kapszulát a Dr. Chen Probikum 7 Forte kapszulával? A két Dr. Chen kapszulát (multivitamin és probikum) be lehet egyszerre venni (pl. ebéd előtt)? Valamint Vitacell cseppeket lehet szedni a kúra alatt? A Vitacell honlapja szerint: "Lehetőség szerint reggel, éhgyomorra kell bevenni, és a szájban hosszabb ideig tartani, hogy a száj nyálkahártyáján keresztül tudjon felszívódni. Nem jelent gondot, ha nincs lehetősége reggel bevenni a cseppeket, mert pl. mást is szed, esetleg az alkoholtartalma miatt gépjármű vezetés előtt nem akarja bevenni. Bármikor bevehető, de előtte és utána lehetőleg 15 - 20 percig ne egyen-igyon, és ne mosson fogat." A kérdés az lenne, hogy lehet úgy indítani a napot, hogy éhgyomorra a cseppek és reggeli közben a Fitotree kapszula? Vagy itt is legyen egy kis időeltolódás (pl. 1-2 óra)? A honlapjuk szerint a Fitotree kapszula "vírusok, baktériumok, gombák, paraziták okozta fertőzések"-re javasolt. Elpusztítja pl. az alábbi vírusokat, baktériumokat: - Cytomegalovirus - Epstein-Barr vírus - adeno vírus - streptococcus baktérium - meningococcus baktérium - pneumococcus baktérium ? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Varga Viktor

2016-12-11
Somogyi Rita válasza:

Kedves Viktor!

Vírusokra tulajdonképpen, nincs 1 fajta hatékony orvosság. Kivédeni őket az immunrendszer erősítésével lehet, ami viszont nem csak egy, vagy több tápanyag bekapdosása, hanem életmódváltással egybekötött összetett munka. Mi étrend-kiegészítőket forgalmazunk, és ahogy a nevük is mutatja, azokkal az emberek kiegyensúlyozott vegyes étrendjüket dúsítják. Tulajdonképpen élelmiszer koncentrátumokról van szó, melyek segítenek a védekezésben, akut fertőzések esetén pedig a gyógyulási időt rövidítik, de 100%-os védelmet nem tudnak biztosítani, hiszen az immunrendszerünk ettől bonyolultabb és sokkal összetettebb.

Például: ami talán a legnehezebb, ha immunerősítésre kerül a szó, az a mindennapi stressz ellensúlyozása. Bizonyára megfigyelted, hogy egy lelki egyensúlyodból kimozdító esemény, mennyire legyengített, és legyengíti az immunrendszered is. Ilyenkor könnyedén megfertőződhetünk, még akkor is, ha egyébként évek óta nem történt velünk ilyen.

Egyszóval, ha erős immunrendszert szeretnénk, akkor több oldalról is változtatni kell; kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást követni, rendszeresen sportolni, mozogni, bőséges napi folyadékbevitelről gondoskodni, és foglalkozni szellemi, mentális egészségünkkel.

Az erős immunrendszer alapvitaminjai a C+D–vitamin, és ezt lehet személyre szólóan további kiegészítőkkel dúsítani, életmód, tünetek és betegségek függvényében.

Pl.: A CMV fertőzésen majdnem mindenki átesik, és általában magától gyógyul, ha azonban bélgyulladásunk van, vagy gyenge a májunk, akkor gondot is jelenthet, de ebben az esetben ezeket a kiváltó okokat is kell kezelni.

Az Epstein-Barr vírust nagyszerűen elkerülhetjük, ha erős az ellenálló képességünk, de ha már elkaptuk, akkor jöhet a Fitotree, és megemelhetjük az ásványi anyagok és vitaminok dózisát, hogy gyorsabban gyógyuljunk, de itt is támogatni érdemes a máj egészségét.

Az adenovírusok ellen a gyógyulási időt lerövidíthetjük a Fitotree kapszula összetevőivel. A streptococcusok, meningococcus baktériumok többségével ez a kivonat felveszi a kesztyűt, de egyáltalán nem mindegy annak típusa, és az egyén egyéb tünetei, esetleges betegségei, a sikeres és gyors gyógyulási folyamatokhoz……

És, hogy a másik kérdéseddel is foglalkozzunk.

Semmi akadálya annak, hogy a felsorolt kiegészítőket együtt fogyaszd (Fitotree, multi vitamin, probiotikum és Vitacell cseppek). Adagolásuk; reggel éhgyomorra 10 csepp Vitacell, egy mokkáskanálnyi mézre cseppentve (ilyen mennyiségnek elenyésző az alkoholtartalma), reggeli és vacsora előtt probiotikum. Reggeli és ebéd közben Fitotree, és multivitamin.

Rudolf Rita