Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm gyors válaszod! Tehát hogy is kezdjem a májtisztitást? Már beszedtem orvosi javaslatra amit régebben említettem is az epanorm-ot vagy 6 dobozzal. - kezdjem a magnézium és a fekete áfonya + Inulin, Articsóka és Máriatövissel? A diéta megyeget, a folyadék bevitel is, c vitamin is mozgás nehezebben a gerincsérvem miatt. Üdv. és bocsi az értetlenkedésem miatt. Erzsébet Fontos a stressz redukálása, és a szövődmények kivédése, melyhez a legfontosabb tápanyag a Magnézium+B6-vitamin (napi 2*1 szem délben és este lefekvés előtt), illetve nagyon hasznos növényi kivonat a Fekete áfonya gyógynövény és az Inulin prebiotikum kombinálása (3*1 szem). A májméregtelenítés és a májsejt regenerálását Hepa plus nevű articsóka és Máriatövis + kolin kivonatok együttes fogyasztásával végezzük (mindkettőből 2*1 szem). Egy májtisztítás nagyon szépen csökkenti a magas koleszterinszintet és javít a bőrünk állagán, még akkor is, ha rozáceáról van szó, de erre a bőrpanaszra napi 2000mg Szerves C-vitamin, és napi 3*1 tabletta Szerves szőlőmag kivonat nagyon eredményes. Mindebbe azonban csak a máj regenerálása, a májfunkciók javulását követően érdemes belekezdeni, aminek a kúraideje 3 hónap

2016-01-25
Somogyi Rita válasza:

Kedves Erzsébet! A májméregtelenítést a Hepa plus nevű articsóka és Máriatövis + kolin kivonatok együttes fogyasztásával végezzük (mindkettőből 2*1 szem), ez a kúra hatással lesz a bőrödre is, és csökkenteni fogja a koleszterinszintedet is.

Ugyanakkor nem mehetünk el a II.-es típusú cukorbetegséged mellett, csak úgy. Ezért, hogy a kúra sikeres legyen, plusz 2 tápanyagot be kell iktatnunk, az egyik a Magnézium+B6-vitamin (napi 2*1 szem délben és este lefekvés előtt), a másik a Fekete áfonya és Inulin prebiotikum kombinációja (3*1 szem).

Vagyis a diétád ezzel a 4 kiegészítővel fogjuk felturbózni. A C-vitamin és a szőlőmag kivonat most még nem kell, de a 3 hónapos májtisztító kúra leteltével, a rozáceás bőr kezeléséhez tökéletes lesz. Ami pedig a mozgást illeti, kérlek, hogy legalább heti 3 alkalommal egy-egy órát sétálj ütemesen, hiszen mozogni nem csak a cukorbetegség, de a májtisztítás miatt is igen fontos lesz. És a végére egy kis idézet a Májméregtelenítők; máriatövis vs. articsóka írásomból;

„Ha májtisztításra kerül a szó, akkor két növény kivonata biztos azonnal eszünkbe fog jutni, az egyik az articsóka a másik a máriatövis. – És már jön is a kérdés, hogy melyik a jobb, hatékonyabb, és, hogy lehet-e ötvözni a kettőt?

A válasz pedig roppant egyszerű. Az articsóka kivonatot akkor ajánlom különösen a figyelmedbe, ha hedonista típus vagy, azaz szeretsz enni, inni, és élvezeti szereket is használsz, mint a kávé, vagy a cigaretta. Azoknak is ajánlom, akik össze-vissza étkeznek, és rendszertelen életmódjuk puffadással, kérődzéssel, zsírmájjal, és emésztési zavarokkal párosul. A kiálló gyomor, a túlzott hasi zsírlerakódás a felső hasi rész körül, vagy ugyanez a hasi részen; sörhas szintén articsóka kivonatért kiállt!

A máriatövis kivonatot pedig akkor fogyaszd, ha gyógyszeres kezelés alatt állsz, antibiotikumokat fogyasztasz, környezetszennyezésnek, növényvédő szer maradványoknak és nehéz fémeknek vagy kitéve. Mérgezés, legyen az gomba (Candida gomba is), vagy ételmérgezés, vagy egyéb vegyi anyagok által okozott mérgezés, fertőzés miatti májegészség károsodás, és emésztőrendszeri betegség gyötör.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a máriatövis szilimaron tartalmának köszönheti a hatását! Ez a szerves máriatövis kivonat 160mg szilmaron tartalommal rendelkezik 1 tablettában, és még kolinnal is dúsított, mely a lecitinnel közeli rokonságban álló tápanyag, és ami a szervezet minden sejtjének különösen a máj és idegsejtek működéséhez elengedhetetlenül fontos. A kolin különösen hasznos az epehólyag különféle betegségeiben.

És bizony, ha már nem csak megelőzésről, hanem májbetegségről van szó, akkor érdemes bevetned mind a két növényi kivonatot (tápanyagot), hogy felgyorsítsuk a regenerációt és lerövidítsük a gyógyulási időt.

A máriatövis és a kolin, amelyeket gyakran neveznek májkomplexumnak vagy lipotropkeverékeknek, együtt hatékonyabban gátolják a májban történő zsírlerakódást. Nem utolsó sorban pedig kísérletek bizonyítják, hogy a máriatövis kolinnal történő dúsítása, nem csak a májméregtelenítő hatást, de a felszívódást is fokozza. Vagyis a kolinnal dúsított máriatövis kivonatok felszívódása jobb, mint bármelyik más, közönséges máriatövis készítményé.”

Rudolf Rita