Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita ! Köszönöm értesítését, már meg is rendeltem férjemnek is az express diéta csomagot. Kérdezném - reggel egy kávét, tej és cukor nélkül megengedett ? - mi a teendő a hét további két napján ? - 1 pohár száraz fehér bor este ? Üdvözlettel Zsadon Andrea és Szolnoki Tibor

2021-06-08
Somogyi Rita válasza:

Kedves Andrea!

A kávé fogyasztásnak nincs akadálya, ha azt valóban tej és cukor nélkül fogyasztja a férjed.

Ellenben az alkoholfogyasztás nem engedélyezett egy ketózison alapuló diéta alatt, még kis mértékben sem, hiszen az alkohol minden formája (sör, bor, tömény italok) nagy arányban tartalmaz szénhidrátot, ami megállítja a ketózis folyamatát, azt a speciális anyagcsere serkentő módszert, aminek köszönhetően izomveszteség nélkül, tisztán zsírból fogyhatunk.

5 nap után vagy folytathatjuk tovább a kúrát egészen 20 napig, vagy következik a felépítő szakasz, amikor is az Expressz Diéta  ételeiről folyamatosan térsz át a hagyományos étkezésre az alábbiak szerint:

1.hét: Továbbra is napi 4 étkezés ajánlott. Ebből az első héten 3-at az Expressz Diéta ételeivel helyettesíts, és 1 lesz a hagyományos étkezés, aminek szénhidrát tartalma max. 75g legyen.
2.hét: naponta 2 Expressz Diéta étkezés + 2 hagyományos étkezés, max. 120g CH.
3.hét: naponta 1 Expressz Diéta étkezés + 3 hagyományos étkezés, max. 165g CH.

A hagyományos étkezéseknél előtérbe kell helyezni a zöldségeket, salátákat és a minőségi fehérjeforrásokat. Egy kis grillezett csirkemell friss salátával, zöldségleves, teljes kiőrlésű, szénhidrátcsökkentett kenyér, stb.

Sok sikert kívánok a férjednek!

Üdvözlettel:

Somogyi Rita