Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm az eddigi segítségedet. Még egy kérésem lenne: A Coti fibra és a vegán gyomorbarát rostot szedem. Ezek mellett keresnék még valami bélmozgást lassító készítményt, ne menjen át olyan gyorsan rajtam az étel. (Mindegy mi, szinte azonnal áthalad) Légyszíves segítsél. Köszönöm. Mama

2022-09-14
Somogyi Rita válasza:

Kedves Mama!

Bélflóra építés/támogatás és Prebiotikus Rostok,  amiről ugye eddig is írtam. Ezek mellett a diverticulosis terápiájában orvosi részről a megfelelő antibiotikumok megtalálása és terápiás alkalmazása a célravezető.

Ha gyulladás is lett megállapítva akkor a FeketeKöménymag olaj egy kiváló természetes gyulladáscsökkentő.

Nem gondolom, hogy bármilyen emésztést lassítóval kellene befolyásolni a gyógyulási folyamatot. Egyébként sem baj, hogy ha nem nagyon gyűlik fel a széklet a diverticulumokban (kiboltosulásokban), így elősegítve az újabb fertőzések és gyulladások kialakulását.

Mindezek mellett a lehető legjobb dolgok, amit ajánlhatok az a türelem és a megfelelő, betegségedre célzott diétás étrend kialakítása. Ha kell kérd dietetikus szakember segítségét, de nézelődhetsz az interneten is alap diverticulosis étrendek után (rengeteg jó tanácsot találsz kifejezetten diverticulosis-al foglalkozó oldal és csoport van), és javaslom, hogy kezdj el táplálkozási naplót írni. Figyeld mi okoz panaszt és figyeld mi nem. Bizony ezzel próbálkozni kell és feljegyezni mindent mit ettél, mennyit és milyen tünetek jelentkeztek utána. Ez időt, kitartást igényel, de megéri.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita