Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm az eddig adott összes kimerítő válaszod a kérdéseimre.., mind segítségünkre volt! :) Most arról szeretném megtudni a véleményed, hogy milyen probiotikumhoz hasonló hatású terméket ajánlasz nekem, illetve elsősorban a maine coon macskáimnak, hasmenés idejére? Úgy tudom, hogy probiotikumot ők is fogyaszthatnak, ezért gondoltam, hogy megkérdezlek a témában... Mi, nem sűrűn kerülünk ilyen helyzetbe, de sajnos a cicáim sok mindent megcsócsálnak a nap folyamán, ha nem figyelek és többször is meg kellett látogatnunk az állatorvost néhány hét leforgása alatt. Az erős gyógyszereket viszont nem mindegyikük gyomra preferálja, hetekig tart, mire visszanyerik az étvágyukat. Tudom, furcsa a kérdésem, de nekem nagyon fontos az állataim egészsége is, így nagyon megköszönöm előre is válaszod!

2018-11-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anna!

Mivel kifejezetten gyártanak macskahasmenés esetére kiegészítőket a kedvenceknek, így érdemes azt célzottan, az állatorvosnál beszerezni. Ezek a kiegészítők ionpótlók, pre – és probiotikumok, ahol nem kell tartani mellékhatásoktól.

Bár igaz az is, hogy a macskáknál előforduló hasmenéses időszakban, ugyanúgy, ahogy az embernél, a bélflóra támogatása és az ionveszteség megszűntetése fontos. A hasznos bélbaktériumok gyarapítására és a patogén kórokozók visszaszorítására a 7 milliárd élő probiotikumot és prebiotikumot tartalmazó Ferzym® ampulla  is tökéletes választás lehet, míg az ionveszteséget bio nyírfanedvvel  ellensúlyozhatjuk.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita