Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a választ. Hát nekem nagyon nehezen megy ez az életmódváltás :( Mindig éhes vagyok hiányzik a paradicsomos tészta, sajt. Régen csináltam a gabonadiétát csak úgy megpróbáltam, mellé ittam a puridrent és lipot. De kb 3 hétig bírtam mindig éhes és rosszkedvű voltam akkor is pedig 5x ettem a gabonákból egy nap.Persze a puridrent és a lipot végig csináltam 6-6 üveggel de nem sok változást tapasztaltam. Utána se ettem egészségtelenül csak nem kifejezetten gabonákat. Néha paradicsomos tészta durumból, vagy párolt húsok stb. A cukrot amúgy is már rég elhagytam, szerintem már vagy 20 éve. Bár amiket etetnek velünk azokba biztos mindbe van. Mostanában a kókuszcukrot használtam amit ajánlott de mostmár azt sem lehet. Vettünk ma kecskesajtot mert van aki azt mondta lehet, most olvastam hogy ön szerint nem. Nekem nincs időm állandóan főzni meg összeállítani ezeket a dolgokat, meg receptek után kutatni mert mindenki mást mond. Tudom, hogy jobb lenne egy fix amit ön mondott de azt nem tudom csinálni a gabonadiétát :( Esetleg van olyan szállító aki kiszállít ilyen ételeket amik olyan embereknek vannak akiknek valami érzékenységük van? Régen rendeltünk pártól de ott nem nagyon voltak ilyenek, max diétás ételek vagy laktózmentes. Ha esetleg ön tud ajánlani ilyen ételkiszállító céget, örülnék. Ma a biorezonanciás kezelésen azt mondták, hogy tojást ehetek, Ön ugye múltkor mondta hogy nem. Azt mondták hogy a tojás kell, hogy beinduljon az epeműködés meg a kacsazsír is. Én már megrendeltem a kókuszolajat, borzasztó ez hogy nem lehet tudni pontosan hogy mit szabad és mit nem. Tojás helyett ajánlották a csicseriborsó lisztet, de ma azt mondták hogy abban van glutén. Hát én ezt már nem tudom követni. Most van benne vagy nincs? :) Lassan már semmit nem ehetek. Elnézést a kiakadásért, szeretek finomakat enni, utálok éhezni és ez nekem most olyan.

2016-07-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Atyaég! Hogy lenne a csicseriborsóban glutén? Csak ebben a hónapban kétszer írtam meg neked a gluténmentes összetevőket! Te olvasol is vagy csak kérdezel?

Ha nem tudsz egy fix diétát végigvinni, mert nem főzöl (bár akkor nem értem, hogy eszel finomakat?), vagy nem szereted amit az tartalmaz, akkor valóban a legjobb választás számodra az ételrendelés lesz. Kezdj el kutakodni a google kereső segítségével, biztos találsz ilyen szolgáltatást. Nekem ilyen tapasztalatom nincs, hiszen minden nap főzök és hetente kétszer piacra járok a munka előtt.

Valószínűleg minden diéta elején rosszabbul leszel, hiszen Candidás vagy, és ez a méregtelenítési folyamat (elvonjuk a gombáktól az őket szaporító élelmeket) természetes velejárója.

Sokszor leírtam már. Ha Te magad szeretnéd a Candida diétádat összeállítani, amit ráadásul személyre is kell szabni a glutén érzékenységed miatt, akkor folyamatosan ellentmondásos falakba fogsz ütközni. Ez pedig annak köszönhető, hogy a Candidiázisnak is különböző erősségei vannak, különböző egyéni tapasztalatokkal párosítva, és erre még rájönnek a folyamatos kísérletek, tanulmányok összegzései is.

Nagyon egyszerű logikája van egy Candida diétának. Kerüli a feldolgozott élelmiszereket és kerüli a lassan emészthető, rothadó, erjedő ételeket. A tojás és a kecskesajt is ilyen, tehát ezeket – legalábbis a kúra elején – nem esszük. + nem tudom, hogy van-e már eredmény laktóz érzékenységeddel kapcsolatban!??? A lényeg, hogy salaktalanítsuk a bélrendszert, hogy a gombák számára kellemetlen pH-t teremtsük, ahol nem kívánnak élősködni tovább. Persze ez nem csak diéta, hanem testmozgás, folyadékbevitel kérdése is, vagyis kompletten életmódot kell váltani.

Szerintem válassz ki egy embert, akinek a tanácsait meghallgatva végigviszed a diétát, mert ebből semmi jó nem fog kisülni. Közel szerintem 3 éve beszélgetünk, de eddig még semmit nem tettél! Ebből elég! Rudolf Rita