Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a választ és a tanácsokat. Puridrennel csináltam méregtelenítést. Igyekszem egészségesen táplálkozni. A folyadék bevitelem napi 2l körül van. A stressz- mentesítés az egy jó kérdés,törekszem optimista lenni,de sajnos a stressz napi szinten van az életemben. A testmozgás, nincs túlsúlyom 49kg vagyok,de szeretném rendszeressé tenni. Spirulina tablettát szedek. A D-vitamin arról olvastam is,hogy jó mióma ellen. A pajzsmirigyem jól működik. Tehát a Lepkeszeg kivonatot szedhetem a túl erős vérzésre és görcsökre,nem ütközik,hogy miómám van. Lenne még egy kérdésem ismerősöm rendelt Puridrent. Mellette kovaföldet és lenmagot fogyasztott,lehet-e bármelyiktől székrekedése? Abba hagyta a fogyasztásukat,még nem rendeződött ( Puridrent fogyaszt,napi 3-4 liter folyadékot). Válaszodat előre is köszönöm: Anita

2018-03-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Anita!

Igen a mióma visszaszorításának elengedhetetlen eszközei; a szénhidrát csökkentett diéta, a testmozgás (súlytól függetlenül), a bőséges folyadékbevitel, ami Nálad meg is van, és a stressz-mentesítés, ami valóban a legnehezebb feladat, de nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz.

Növeld a progeszteront! – azaz csökkentsd a stresszt. A miómás nők progeszteronszintje alacsony, ráadásul a stressz „ellopja” ezt a bizonyos hormont. A stressz minden embernek árt, de miómánál súlyosan veszélyezteti a hormonok közötti finom összjátékot, és még azt a javulási folyamatot is képes megakasztani, amit nehéz munkával, az étrended megváltoztatásával, testmozgással, valamint étrend kiegészítőkkel vagy gyógyszerekkel értél el hormonális egyensúlyod helyreállítása terén. Itt lépnek be az adaptogén gyógynövények áldásos hatásai, melyet a Stress® Control kapszula egyesít.

Ezek a gyógynövények túl azon, hogy a stresszhez való alkalmazkodást segítik elő - tehát nem nyugtatók és altatók – abban is segítenek, hogy kiegyensúlyozzák a túlműködő és alulműködő szerveket! Segítenek egyensúlyban tartani a hormonokat, amit a belső elválasztású (endokrin) rendszer táplálásával képesek elérni.

A hormonális egyensúly visszaállítását támogató étrend kiegészítők közül, a 3 legfontosabb tápanyag: a gamma-linolénsav, a méhpempő és a D3-vitamin. Ezek mellett ugyan fogyaszthatsz Lepkeszegmag kivonatot, de ha a 3 tápanyag és a fenti életmódváltások megkezdődnek, lehet, hogy szükség sem lesz rá.

Ami pedig az ismerősödet illeti; az általa fogyasztott kiegészítők (Puridren® főzet, Kovaföld por, Lenmag) egyike sem okoz székrekedést. A székrekedés oka a kiegészítők együttes tisztítómunkájának természeti törvénye lehet. Amikor erőteljesebb tisztítókúrába fogunk, akkor a kúra elején (1-10 nap) előfordulhatnak szélsőséges emésztési zavarok, mind hasmenés, mind székrekedés.

Ennek oka a bélflóra egyensúlyában keresendő, hiszen a kiegészítők mindegyike hozzájárul a bélflóra hasznos bélbaktériumainak sokasításához.

A bélflóra azonban felnőtt korunkban ritkán van egyensúlyban, és az élelemért harcba szállhatnak az ott élő egyéb mikroorganizmusok is (E. coli baktérium, Candida gomba), a kolonizálás közben pedig elindul az a természetes méregtelenítés, melynek a kúra elején tünetei is lehetnek, ilyen a székrekedés és puffadás is.

Mindez természeti törvény, amitől nem kell megijedni, hiszen mindez pár nap elteltével normalizálódik. A több folyadék fogyasztása a nap folyamán, felgyorsítja a tisztítókúra eme kellemetlen, de igen hasznos szakaszát.

Üdvözlettel:

Somogyi Rita