Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a választ a 2017.10.03-án miómával kapcsolatos kérdésemre. Még annyi lenne az ajánlott termékekkel kapcsolatosan a kérdésem, hogy mennyi ideig és egyszerre is alkalmazható? Mint írtam túlműködik a pajzsmirigyem, ami szerencsére jelenleg nem igényel gyógyszeres kezelést, az értékeim optimálisak az Anti tpo értéke folyamatosan magas (1000-1300), de a többi jó. Bő három éve a sport része lett az életemnek , melynek eredménye -15 kg és 50 -es ruhaméretről 42-es válthattam, a folyadék (víz) bevitel is hosszú évek óta tudatos és bőséges. Az étrendemen is változtattam, de ezen még lehet bőven finomítani. Szóval a kérdésem, hogy az Ön által ajánlott termékeket bátran fogyaszthatom, akkor is ha alul működő pajzsmirigyre ajánlott? Egy kicsit félve nyúlok ezekhez a termékekhez, de leginkább a "tudatlanságom" miatt. Üdvözlettel: Rita

2017-10-12
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita!

Ahogy írtam is az első és legfontosabb lépés az életmódváltás, ami nálad nagyon szépen és tudatosan változik is, és ennek az eredménye is látható, gratulálok!   

A glutén kerülése, és a szénhidrátok redukálása (napi 160-180gr szénhidrátbevitel) fontos, nem csak miómád, de pajzsmirigy túlműködésed okán is különösen, ha pajzsmirigy túlműködésed autoimmun eredetű, mint Graves-Basedow-kór. 

Mivel a mióma kiváltó oka a hormonális egyensúly zavara (ösztrogén dominancia), annak célzott étrend-kiegészítői pajzsmirigy-túlműködés esetén is ajánlatosak, és a kiegészítőket együtt alkalmazzuk, kúraszerűen, minimum 60napig.

Az adagolás: Bio nyírfanedvből napi 1dl reggel éhgyomorra. D3-vitaminból reggeli és ebéd közben 1-1 szemet, a gamma-linolénsavból és a szerves szelénből  reggeli után 1 szemet, míg a Stress® Control  kivonatból, reggeli és ebéd után 1-1 kapszulát fogyasszunk.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita