Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a válaszokat. Akkor most nem pontosan értem, hogy a két D vitamin közt mi a különbség. Akkor melyiket vegyem, a szerves d3 vagy a másikat? A lipo kúrát még pár éve csináltam, a puridrennel együtt és a gabonadiétát is próbáltam alatta, de állandóan éhes voltam, úgyhogy azt nem tudtam sokáig csinálni de azért nem ettem nehéz kajákat. Amúgy sem vagyok kövér 173cm/63 kg és 38 éves. De a combok kicsit vaskosabbak és mostanában a hasam is mintha nagyobb lenne pedig mindig szép lapos hasam volt. Lehet, hogy híztam is de szinte mindentől fel van fújódva, bármit eszek megnő. Kértem már beutalót liszt meg tejérzékenységre, mondjuk tejet nem szeretem már régóta nem is iszom, igaz ha palacsintát csinálok akkor abba teszek tejet. Lisztből a durumlisztet szoktam pl. rántásnak vagy a palacsintába. Tésztát elég sokszor eszem de az is durum, nagyon szeretem a paradicsomos tésztákat, de mindig is ettem tésztát. Folyadékot sokat iszom de csak vizet vagy teát. A cukros löttyöket nem szeretem szerencsére. Cukorból is a kókuszvirág cukrot használom. Mindig is próbáltam egészségesen élni némi bűnözéssel és nem értem, hogy mitől vaskosak mégis a combok meg most a hasam :( Visszatéve a laktóz és glutén beutalóra még nem szántam rá magam mert mondták hogy milyen mellékhatásai vannak a vizsgálatoknak meg szabit is kéne rá kivenni (én meg most kezdtem egy új helyen) mert legalább fél napos vizsgálat szóval még nem szántam rá magam. Olvastam pénzes allergiavizsgálatokról is de arra meg pláne nincs keretem. Fizeti az ember a tb-t és az ilyen vizsgálatok mégis pénzért vannak, pedig ezzel sokmindent meglehetne előzni. Akkor addig is nem tud ajánlani valamit amitől elmúlik a puffadás evés után? Meg jó lenne hasból is lefaragni, lehet hogy a korral is jár már. De a lipo nekem valahogy nem vált be igaz akkor lapos hasam volt de a puffadáson nem segített. Szerintem a kúra alatt is volt pici puffadás de az a sok gabonától lehetett és többször nagywc-znem kellett a gabonadiétától. Stressz az szerintem mindenki életében van, ha mindent arra fogunk akkor hiába szedjük ezeket a szereket, emrt úgy láttam hogyha valaki nincs megelégedve a termékekkel akkor mindig az a következő lépés hogy stresszes-e. de akkor meg feleslegesen dobja ki a pénzt ezekre a termékekre. Félreértés ne essék én is nagyon szeretem és bízom ezekben a termékekben de nekem is volt már olyan, hogy egyik másik nem segített. Köszönettel:R

2016-06-21
Somogyi Rita válasza:

Kedves Rita! Természetesen, ha van rá lehetőséged, akkor inkább a magasabb biohasznosulással bíró Szerves D-vitamint válaszd.

A haskör térfogat sajnos nem ok nélkül nő meg, mint ahogy a combok sem ok nélkül vastagodnak. Az egyén felelőssége, hogy megtalálja a kiváltó okot, itt csak rávezetést tehetünk és gyakorlati tapasztalatainkat tudjuk/tudom megosztani, melyek alól mindig lesz kivétel, egyedi eset. Én nem csodaszerekről folyattok itt levelezést, és nem is azokra teszek javaslatot, hanem olyan célzott tápanyagokkal szeretném kiegészíteni vendégeim étrendjét, amik mankóként szolgálnak ahhoz, hogy bebiceghessenek a célig. Visszatérő vendégeim pedig igazolják ennek hatékonyságát. Azt persze ne feledjük; minél nagyobb az egyensúlyvesztés, annál többet kell az egyénnek is hozzátennie életmód változtatással a kúrához.

Vastag combokra nyiroktisztító kúrát, haskör-térfogat csökkentésre pedig olyan béltisztítót javaslok, ami a bélflórát is építi. Természetesen, ha valaki mozog is, bőséges folyadékbevitelről is gondoskodik és étrendje sem szélsőséges, akkor mindig felmerül a gyanú, hogy a kiváltó okok között például  haspuffadás esetén nincs-e ételallergia, tartósan fennálló stressz (ami egy gyűjtőnév, és ebbe sorolandó az idegesség, a félelem, a szorongás, a düh, a gyász, az önértékelési zavar…) - hiszen az emésztőrendszer és az idegrendszer szoros kapcsolatban áll egymással –, vagy esetleges szervi probléma, amit csak orvos tud ugye diagnosztizálni.

Amíg nem jutunk el orvoshoz, vezethetünk étkezési naplót arról, hogy mit ettünk, és ahol kis csillagokkal jelölhetjük, hogy mikor (érdekes, ha étkezésektől függetlenül is) és vagy milyen ételtől puffadtunk fel. Ez a napló az orvosnak is fontos információ lesz! Annál is inkább, mert pl. laktóz sajnos nem csak a tejben, de számos élelmiszerben is található, például a felvágottakban is, továbbá a glutén-érzékenységet sem támogatja a durumlisztből készült tészták fogyasztása.

Ha a gyanú igaz, akkor a diéta nem általános lesz, mint például amit én magam is javaslok, hanem személyre szabott. Célzott tápanyag ebben az esetben a Cotifibra bélradír, hiszen az a napi adagban, nagy mennyiségű, 7000mg prebiotikus rostot tartalmaz, s ezek a rövidláncú (FOS) prebiotikus rostszálak, a hasznos bélbaktériumokat kolonizálják.  Amikor nagyszámú probiotikumhoz jutunk, annak egyes törzsei olyan mennyiségű beta-galaktozidázt termelnek, amely a tejcukor-intolerancia és lisztérzékenység gyakoriságát mintegy 80%-kal csökkentheti. Természetesen ez nem csak a puffadás ellen lesz hasznos kiegészítő, de a haslapításban is, hiszen a has körtérfogata és a vastagbél salakanyag tartalma szoros összefüggést mutat. Tisztelettel: Rudolf Rita