Főmenü Termékeink
Kérdezz-felelünk

Kedves Rita! Köszönöm a válaszodat!Egy kérdésem még lenne:szed hetem végig a terhesség alatt a Gold omega3-at,nem kell szünetet tartani?Úgy terveztem, hogy egészen a szoptatási idő végéig szedném az általad ajánlott D3-vitaminnal együtt,és persze a kismama vitamint is! Szép napot! :)Üdvözlettel: Krisztinaa

2018-08-30
Somogyi Rita válasza:

Kedves Krisztina!

Igen, mindkét tápanyagot fogyaszthatod végig a terhesség alatt. A terhesség alatti D3-vitamin bevitel fontosságáról már írtam előző levelemben. Az Omega-3 zsírsavak közül az EPA és DHA zsírsavak vannak előnyben, és ezt nagy mennyiségben, és garantáltan higanymentesen találod meg Gold Omega 3® halolaj kapszulában.

Az EPA és a DHA zsírsavak a mama és a baba immunrendszerét is erősítik. Kimutatták például, hogy a halolajat fogyasztó kismamák babái ritkábban fáznak meg, sokkal nyugodtabbak, és jobb mentális és vizuális fejlődést mutatnak. Ráadásul a mamánál a terhességi magas vérnyomás, cukorbetegség és a koraszülés előfordulását is csökkentik. A dokozahexaénsav (DHA) hosszú láncú, többszörösen telítetlen Omega-3 zsírsav, ami kutatások bizonyítása szerint segíti a baba agyának, szemének és idegrendszerének egészséges növekedését, a fizikai és szellemi fejlődést.

De a DHA szülés után is fontos a csecsemő fejlődéséhez! Az anyatej DHA tartalma nem magas, tehát rendkívül fontos, hogy étrend-kiegészítővel elegendő DHA-hoz jusson az anya, amíg szoptat!

Sőt, az Omega-3 zsírsavak étrendi adagolása kisgyermekkorban is fontos, hiszen az agy és az idegrendszer fejlődése a 3. trimesztertől 14 éves korig tart, és ez nagyban befolyásolja a szellemi teljesítőképességet! Étrendi adagolása pedig nélkülözhetetlen, olyan viselkedési zavarok eseteiben, mint a diszlexia és a hiperaktivitás. Kimutatások szerint ilyenkor a vörösvértestekben és a vérplazmában is nagyon alacsony az omega-3 DHA szintje.

Üdvözlettel:
Somogyi Rita